20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

Zagreb i Zagrebačka županija “Održani Dani hrane i tradicijskih proizvoda”

Manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ održana je ovog vikenda u balonu Boćarskog doma u Zagrebu.

Na 19. po redu manifestaciji svoje proizvode predstavljalo je stotinjak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Zagreba i Zagrebačke županije.

Sajam su u subotu zajednički obišli gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik župana Damir Tomljenović koji je istaknuo da Zagrebačka županija ovakvim manifestacijama nastoji promovirati svoje poljoprivredne proizvođače, kao županija sa 14.300 OPG-ova, što je najviše u Hrvatskoj. Naglasio je i kako Zagrebačka županija stremi ekološkoj proizvodnji, u koju ulaže znatna sredstva, jer to nije samo proizvodnja zdrave hrane, nego i proizvodnja koja štiti okoliš.

Gradonačelnik Tomašević najavio je skoro pokretanje pilot-projekta „Zelene javne nabave” za gradske ustanove, u sklopu kojeg će se dati prednost lokalnim proizvođačima hrane iz Zagreba i Zagrebačke županije.

„Kako bi smanjili emisije stakleničkih plinova i transport hrane u javnoj nabavi za naše ustanove, prioritizirat ćemo lokalne proizvođače iz Zagrebačkog prstena“, poručio je Tomašević.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave