20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

U Daruvarske toplice u ovoj je godini uloženo gotovo 1,2 milijuna kuna. Osim uređenja prostora fizikalne terapije u ožujku, upravo je obnovljeno i 120 četvornih metara dotrajalog krovišta lječilišnog hotela Termal te sanirano oko 270 četvornih metara poda terapijsko-rekreacijske dvorane. Investicija je ukupno vrijedna 583 tisuće kuna s PDV-om, od kojih je 75 posto novca dalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

– Nama je najvažnije bilo da riješimo sportsku dvoranu zbog silnih ugovora sa sportskim savezima koje smo potpisali što lani, što u ovoj godini. Da nismo to obnovili, mi bismo izgubili sve grupe koje su vezane za dvoranske sportove – kazao je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

Istaknuo je kako su toplice u prvih deset mjeseci ove godine ostvarile 2,7 milijuna kuna prihoda iz sportskog dijela, što je povećanje od 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Komercijalni dio, kaže, sada iznosi 52 posto u odnosu na zdravstveni koji čini 48 posto.

Zadovoljan rezultatima te specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju kojoj je županija osnivač je i župan Marko Marušić.

– Veseli me da podižemo kvalitetu usluge za posjetitelje i da se sve više okrećemo sportskoj rehabilitaciji. Kao što znate, toplice su potpisale velik broj ugovora među kojima su posljednji sa Sportskim savezom Grada Zagreba te Hrvatskim karate savezom. To je pravac koji želimo, da sportaši dolaze ovdje na pripreme i rehabilitaciju i u tom smislu je ova dvorana važna – istaknuo je župan podsjetivši da se toplice pripremaju i za prijavu na natječaj u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti gdje planiraju infrastrukturne zahvate kojima bi zaokružili svoju ponudu i postali još atraktivniji za sportske pripreme.

Izvor: https://bbz.hr/vijesti/nove-investicije-u-daruvarske-toplice-obnovljen-dio-krova-hotela-termal-i-pod-dvorane

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave