Održana tribina o značaju tjelesne aktivnosti kod osoba s invaliditetom

0
89

Održana tribina o značaju tjelesne aktivnosti kod osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.), Međunarodnog dana volontera (5.12.) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10.12.) Zagrebačka županija organizirala je tribinu pod nazivom „Značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom“.

Budući da se radi o sve raširenijoj populaciji koja prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bilježi brojku od 624.019 osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, o ovoj važnoj temi govorio je mr.sc. Allen Bartoš, renomirani stručnjak iz ovog područja, ujedno i autor knjige „Kineziološko-zdravstveni značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom“.

„Tjelesna aktivnost izuzetno je važna za sve osobe, a poglavito za osobe s invaliditetom jer ona u konačnici poboljšava kvalitetu njihovih života i života njihove obitelji“, rekao je Bartoš istaknuvši da je bilo vrlo izazovno napisati knjigu koja na afirmativan način i motivirajuće govori o benefitima bavljenja tjelesnom aktivnosti kod osoba s invaliditetom.

U ime Zagrebačke županije okupljenim pripadnicima udruga civilnog društva s područja županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec. „Zagrebačka županija ove važne međunarodne dane obilježava već dugi niz godina, a sve u smislu jačanja volontiranja, socijalne osjetljivosti, jednakih prava, prosvjećivanja javnosti i uključivanja osoba sa posebnim potrebama u društvenu zajednicu“, rekao je Kolarec naglasivši da Županija početkom svake godine objavljuje natječaje putem kojih podržava projekte i programe braniteljskih te zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih udruga.

„Ove godine smo našim udrugama dodijelili 2,4 milijuna kuna, a ovom prilikom želim pohvaliti rad svih naših udruga civilnog društva koji je jednom riječju – neprocjenjiv i za korisnike i za društvo u cjelini“, istaknuo je Kolarec.

U ime Grada Samobora, domaćina ove tribine, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnice Petar Burić.

Izvor:https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7085/odrzana-tribina-o-znacaju-tjelesne-aktivnosti-kod-