17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Župan Željko Kolar obišao radove ugradnje prvog asfaltnoj sloja na gradilištu rotora i spojnih cesta u središtu Krapinskih Toplica.

Radovi na izgradnji križanja sa kružnim tokom u centru Krapinskih Toplica i rekonstrukcije dijela Zagrebačke ulice krenuli su u listopadu te su ušli u završnu fazu. Gradilište su tijekom ugradnje prvog, nosivog sloja asfalta obišli župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec.

„Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom radova i novim izgledom središta Krapinskih Toplica. Ovim će se zahvatom sam centar dodatno urediti, u skladu s velikim turističkim značajem samog mjesta. Kao što sam i najavio, jasno će se vidjeti velika razlika u odnosu na prijašnji izgled ovog područja te mogu reći da se veselim što će radovi biti završeni u vrlo kratkom roku. S time da je ovo samo početak, Krapinske Toplice ćemo nastaviti uređivati i dalje“ – poručio je nakon obilaska župan Željko Kolar.

„Nakon što su izvršeni pripremni radovi na uređenju kamene posteljice i oborinske odvodneje te postave cestovnih rubnjaka, ovih su dana krenuli i asfalterski radovi. Baš danas i na preostalom dijelu ceste i na popratnim površinama ugrađujemo prvi, nosivi sloj asfalta. Ugradnji završnog sloja asfalta pristupit će se u narednim danima te potom i završnim radovima na uređenju i konzerviranju gradilišta, tako da se nadam da ćemo do božićnih blagdana pustiti i promet kroz centra Krapinskih Toplica“ – naveo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec.

„Ovim smo radovima dobili pojačanu prometnu sigurnost i veću protočnost prometa, ali i potpuno novu vizuru našeg centra. Nakon skorog završetka slijedi nam i daljnje uređenje. Tako za iduću godinu planirano promijeniti panoe, oglasne ploče i žardinjere, čime će središte mjesta u potpunosti dobiti novi sjaj i biti privlačno kako našim sumještanima, tako i investitorima i svim posjetiteljima“ – rekla je načelnica Općine Krapinske Toplice Gordan Jureković..

Vrijednost radova je 1,8 milijuna kuna, a izvodi ih tvrtka Završni radovi Krešo d.o.o.

izvor: http://završne radove na rotoru u Krapinskim Toplicama

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave