20.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
spot_img

Video priča: Zagrebačka županija „Obnovljivi izvori energije – temelj industrije 4.0“

U sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4. 0. u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru održana je konferencija „Obnovljivi izvori energije – temelj industrije 4.0“. Izlaganja su imali Marko Jergovski (RCK), Velimir Šegon (REGEA), Danijel Topić (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Osijek), Hrvoje Pandžić (Fakultet elektrotehnike i računalstva, Zagreb), Tomislav Pukšec (Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb) te gospodarstvenici Miroslav Škalac, Tomislav Cikač i Josip Oroz. Održana je i panel rasprava „Obnovljivi izvori energije u strukovnom obrazovanju: Jesmo li na dobrom putu?“
U uvodu konferencije, uz ravnatelja SSŠ Samobor Davora Škiljana i gradonačelnicu Samobora Petru Škrobot, prisutnima se u ime Zagrebačke županije obratio pročelnik za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić. Rekao je da je Regionalni centar kompetentnosti jedan od najvrjednijih projekata koji u ovome trenutku provodi Zagrebačka županija, no da se njegova najveća vrijednost očekuje u narednom razdoblju u kojemu će se učenici školovati na najmodernijoj tehnološkoj opremi i strojevima.
Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, rekao je da strukovno obrazovanje napokon postaje fokus obrazovne politike. 

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave