17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Renato Petek predao dva prijedloga za izmjene odluka Gradskoj skupštini

Danas je konferenciju za medije održao gradski zastupnik Renato Petek. Prije godinu dana je, kaže, dao prijedlog, koji je Skupština jednoglasno usvojila, o inkluziji i uključivanju predškolske i osnovnoškolske djece u obrazovni sustav, no do danas nije učinjeno ništa:

– Stoga sam predložio Gradskoj skupštini da se donese zaključak i uvede rok u kojem će se provesti te mjere, jer ako je to mrtvo slovo na papiru onda nikome ne koristi. Ako donosimo odluke koje se ne provode onda to nikome neće vratiti povjerenje u ovu instituciju i da grad može funkcionirati za potrebe svojih građana.

Govorio je i o odvozu otpada koji, smatra, funkcionira s velikim teškoćama, te je Gradskoj skupštini predao dvije odluke kojima bi svi građani, prema prvoj predanoj točki, imali ista prava:

– To znači da ne možemo dijeliti građane na one u centru i izvan centra, stoga bi se ovom odlukom brisale granice i Grad Zagreb bi trebao financirati opremu za prikupljanje otpada, za skladištenje otpada na javnim površinama na području cijeloga grada, a ne samo na području centra. Kao što smo do sada dobivali kante i kontejnere na korištenje, svih 400 tisuća korisnika gradske Čistoće, tako smatram da trebamo i boxove i spremnike svih vrsta također dobivati o trošku grada, rekao je Petek.

U drugom zahtjevu za izmjenom odluke se govori o tome na koji način bi se otpod trebao zbrinjavati:

Mi imamo propisane samo podzemne spremnike. Ja dodajem riječ “polupodzemne”, i sve ostale sustave jer je to iznimno bitno. Ako imamo samo jedan sustav, mogli bi se pitati zašto je postavljeno tako, zašto postoje ograničenja i pogoduje li se tako nekome. U odluci trebaju biti svi mogući sustavi, a onda Grad kad provodi odluku treba vidjeti od kvarta do kvarta, što je bolje, što je efikasnije. Na različitim područjima su različita pravila, ne možemo svi imati podzemne ili polupodzemne spremnike. Trebamo imati za cijeli grad sve otvorene mogućnosti.

Inače, zbog slanja odluka u skupštinsku proceduru dobio je prijetnje koje je prijavio policiji.

Izvor: https://www.zagrebancija.com/renato-petek-predao-dva-prijedloga-za-izmjene-odluka-gradskoj-skupstini/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave