17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Tržište nekretnina i ove će godine biti u porastu

Uvođenje eura u Hrvatskoj itekako je utjecalo na tržišta u našoj zemlji, pa tako i na ono nekretninsko. Već prošle godine zabilježen je veći rast cijena nekretnina, rekao nam je Matija Gečić, vlasnik agencije.

– Tržište nekretnina je u prošloj godini išlo uzlaznom putanjom, a taj trend je nastavljen i u ovoj godini, rekao nam je Gečić.

Iako je s prosječnom plaćom u Hrvatskoj teško uštedjeti novac za kupnju nekretne, one se osim na kredit, kupuju i u gotovini:

– Trenutačno omjer kredita i gotovine je na strani gotovine. Prošle godine je gotovinska plaćanja blago premašila plaćanje nekretnina putem kredita, rekao je Gečić.

Rastu i cijene najma, a taj trend trebao bi se nastaviti i dalje:

– Cijene najma nekretnina u Gradu Zagrebu prate uzlazne trendove prodaje nekretnina, tako da je najam nekretnine rastao i prošle godine, a rast će i ove.

Glavni problemi tržišta nekretnina su visoke cijene, a nije jasno što će se s tržištem događati u budućnosti:

– Nažalost, nitko od nas ne zna, niti ima kristalnu kuglu kojom bi se to moglo predvidjeti, ali ono što možemo zaključiti po nekim pokazateljima danas na tržištu jest da će cijene nekretnina rasti, a pretpostavlja se da će do blage stagnacije doći sredinom ili krajem iduće godine – rekao nam je Gečić.

Mladima je i dalje najteže doći do vlastite nekretnine:

Kao što sam rekao, cijene nekretnina su poprilično velike i ako ćemo ih komparirati s prosječnim primanjima građana u RH, danas je mladoj obitelji s dva prosječna posla poprilično teško kupiti novu nekretninu zbog udjela kredita u plaći, zaključio je Gečić.

Izvor; https://www.zagrebancija.com/trziste-nekretnina-i-ove-ce-godine-biti-u-porastu/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave