19.5 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Objedinjeni hitni bolnički prijam Opće bolnice „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar obilježio je 10. obljetnicu svoga rada. I to u novom, trostruko većem prostoru od prijašnjega. Smješteni su u prizemlju nove zgrade bolnice koja od prije dva dana nosi ime po svom nekadašnjeg djelatniku, dr. Višiću, prvom poginulom liječniku u Domovinskom ratu. Posebno zadovoljan uvjetima rada i svojim timom je voditelj OHBP-a Vedran Omerhodžić.

– Ovih deset godina velika je stvar za nas, ali i čitavu našu bolnicu. Veseli nas kada vidimo da se naš trud i rad prepoznaju. Danas imamo novi, moderni i veliki prostor. U opremu je prošle godine uloženo 5,5 milijuna kuna. Možemo stati uz bok KBC-ovima. Imamo četiri specijalista hitne medicine, jednu specijalisticu anesteziologije, dva doktora sekundarca te 25 medicinskih sestara educiranih za hitnu službu. Nekada smo to samo sanjali, a danas i postigli. Stvorili smo dobro ozračje u kojem se može rasti – kazao je Omerhodžić.

Zadovoljna radom hitnog prijma je i ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković. Najavila je da će do kraja ove godine i druge etaže nove zgrade bolnice biti opremljene i to zahvaljujući Vladi RH na čelu s premijerom Plenkovićem.

– Danas imamo ljude koji znaju i žele raditi. Oni su educirani, ali i zadovoljniji. Kao ravnateljica ovdje sam da im pomognem koliko mogu. Ponosna sam što smo opremili OHBP. Željeli smo biti bolji od drugih ovakvih odjela, a mislim da smo u tome i uspjeli. Ne samo da imamo svu potrebnu opremu već i nadstandard – kazala je ravnateljica Grbaš Bratković.

Zajedništvo u radu koje krasi OHBP pohvalio je i župan Marko Marušić. Zadovoljan je što ta služba sada ima primjerenije uvjete za rad i što je podignuta kvaliteta pružanja zdravstvene usluge.

– U ovu zgradu i ovaj prostor uložena su znatna sredstva. No ulaganja ne znače mnogo ako ih ne prati i briga o ljudima, o liječnicima i medicinskom osoblju. Oni daju dušu ovim zidovima. Mi smo jedina županija koja se može pohvaliti dolaskom čak 28 novih liječnika u prošloj godini. Očito su prepoznali pozitivno ozrače koje zajedničkim snagama stvaramo. Naravno da su tome doprinijele i županijske subvencije. Sufinanciramo troškove podstanarstva, kamate na stambene kredite, kao i troškove stručnog usavršavanja našem medicinskom osoblju. Za to smo u prošloj godini izdvojili milijun i 167 tisuća kuna. Uz to, stipendije studentima medicine povećali smo s 1.000 na 3.000 kuna mjesečno – kazao je župan te čestitao bivšem i sadašnjem vodstvu OHBP-a i njihovim djelatnicima 10. obljetnicu rada.

Svečanosti je prisustvovala i Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

– Prije deset godina smo stvarali jednu novu granu medicine za koju smo znali da će doprinijeti tome da preživi što veći broj ljudi. OHBP je danas jedan od rijetkih uređenih sustava u hrvatskom zdravstvu. Sve je standardizirano – oprema, prostor, radnici, edukacije, protokoli. Mi smo tu da pomognemo ljudima. To svaka politika treba imati na umu – istaknula je Grba Bujević i pohvalila župana koji, kazala je, razumije koliko je hitna medicina važna za građane.

Izvor tekst i foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave