18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Županu Kožiću dodijeljeno najviše lovačko odlikovanje u Republici Hrvatskoj

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza koji su mu tom prilikom uručili Zlatno lovačko odlikovanje s likom svetog Huberta, najviše lovačko odlikovanje u Republici Hrvatskoj.

Odlikovanje se dodjeljuje za vrhunska dostignuća u razvoju i organizaciji lovstva u RH, a godišnje se dodjeljuje najviše 25 odličja.

„Odlikovanje dodjeljujemo povodom Dana Hrvatskog lovačkog saveza prvenstveno lovcima, ali i osobama koje su svojim doprinosom doprinijeli zaštiti i očuvanju tradicije te unapređivanju i promicanju lovstva na svom području, odnosno u svojoj županiji, kao što to u Zagrebačkoj županiji čini župan Stjepan Kožić“, rekao je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, pohvalivši pritom uređenost i napore Lovačkog saveza Zagrebačke županije nazvavši ga „perjanicom hrvatskog lovstva“.

„Ova nagrada je veliko priznanje za dugogodišnji rad i suradnju Zagrebačke županije s Lovačkim savezom Zagrebačke županije. Zahvaljujući toj kontinuiranoj suradnji stanje u lovstvu u našoj županiji je na zavidnoj razini i uzor smo mnogim županijama u Republici Hrvatskoj“, zahvalio je župan Kožić dodavši da je na području Zagrebačke županije registrirano 80-ak udruga koje okupljaju oko 3300 lovaca.

„To nas čini trećim županijskim savezom u Republici Hrvatskoj po broju članova na što smo jako ponosni“, rekao je Kožić istaknuvši da će Županija nastaviti podupirati lovstvo i u godinama pred nama.

U ime Hrvatskog lovačkog saveza prijemu su nazočili i dopredsjednik Marinko Šebečić, koji je ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, te tajnik Hrvoje Kukas. U ime Lovačkog saveza Zagrebačke županije prijemu je nazočio dopredsjednik Marijan Lukšić i tajnik Slavoljub Marčićev.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave