18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

ISPLATA 390.000 EURA: Timovi hitne T1 i ove godine i u Klanjcu i Konjščini

Župan Željko Kolar i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić su u četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, potpisali ugovor o županijskom financiranju timova hitne medicinske službe T1 u Klanjcu i Konjščini za razdoblje 1. siječnja – 31. prosinca 2023. godine.

Krapinsko-zagorska županija ovim ugovorom Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije dodjeljuje 392.859,51 eura (2.960.000 kuna). „Ovo nam financiranje omogućuje održavanje dodatnih timova hitne medicinske službe, zbog čega svi stanovnici Krapinsko-zagorske županije imaju istu kvalitetu i dostupnost hitne medicinske službe te isto vrijeme odaziva od prijma poziva do dolaska pacijentu“ – istaknuo je ravnatelj Zavoda Krešimir Božić te naglasio kako hitna medicina predstavlja ogledalo čitavog zdravstvenog sustava.

Tim hitne medicinske službe u Konjščini pokriva i područje Hrašćine i Budinščine, a tim u Klanjcu pokriva i područje Zagorskih Sela, Kumrovca, Kraljevca na Sutli i Tuhlja. „I dalje nastavljamo financirati dodatne timove T1 jer za nas jednako vrijede ljudi i u samim sjedištima većih naselja tako i oni koji su u manjim naseljima u ruralnim područjima. Od 2019. godine smo u ove timove uložili gotovo 11 milijuna kuna, što se u 2023. godini penje na 13,8 milijuna kuna ili 1,8 milijuna eura. Ističem upravo 2019. godinu jer je tada donesen Zakon prema kojem je Ministar zdravstva u roku od 6 mjeseci morao donijeti novu mrežu hitne. Prošla su 48 mjeseca, a to još nije napravljeno. Više puta sam apelirao da se to riješi. Da je to učinjeno i da je država odlučila financirati timove u Klanjcu i Konjščini mi bi ovdje uštedjeli velika sredstva kojim bi onda mogli dodatno poboljšati naš zdravstveni sustav, ulaganjem u primarnu zdravstvenu zaštitu, u kupovinu novih medicinskih aparata ili uređenje naših zdravstvenih ustanova“ – poručio je nakon potpisivanja župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Preuzeto sa: www.kzz.hr

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave