18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

I ove godine besplatno ljetovanje u Splitu za četvrtaše iz SMŽ

Učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja naše županije i ovoga će ljeta besplatno ljetovati u Splitu gdje ih očekuje sadržajan i zabavan program uz neizostavno kupanje na poznatim splitskim plažama. Rezultat je to danas potpisanog Sporazuma o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije kojeg su u Sisku potpisali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Župan Celjak iskazao je veliko zadovoljstvo što je ugostio župana Bobana danas u Sisku:

Župan Blaženko Boban je zajedno sa svojim suradnicima pokazao veliko srce u vrijeme kada je SMŽ bilo najteže, nakon potresa. Osim velike donacije za obnovu škole u Gorama, Splitsko-dalmatinska županija je osigurala prošle godine besplatno ljetovanje za učenike svih četvrtih razreda s područja SMŽ, a tu suradnju nastavljamo i u 2023. godini. Koristim priliku da izvijestim javnost kako su naši učenici zaista stekli uspomene za cijeli život, da im je bilo predivno u Splitu, da su uživali u brojnim sadržajima koje im je pružio Split i okolica. Između ostalog kupali su se na Bačvicama usred sezone, posjetili Poljud, Dioklecijanove podrume i bili u posjetu Sinju. Nama je posebno zadovoljstvo vidjeti sretnu djecu i zadovoljne roditelje i siguran sam da ćemo i nakon ovog ljeta imati lijepe uspomene iz Splita i da će naša djeca biti sretna, a njihovi roditelji i pratitelji zadovoljni.“ Župan Celjak je nadodao kako su našoj djeci po dolasku u Split na raspolaganju bili volonteri, njih 400 koji su učinili sve kako bi im ovo ljetovanje ostala lijepa trajna uspomena.

Župan Blaženko Boban rekao je kao je, nažalost, intenzivna suradnja ove dvije županije krenula od trenutka kada je ovo područje zadesio potres i kada su već nekoliko sati nakon potresa hitne službe splitsko-dalmatinske županije stigle na područje SMŽ.

Potrebno je, a ponajviše najmlađima u takvim trenucima, a i inače pružiti ruku prijateljstva, ruku dobrodošlice. Mene je lani iznenadio podatak da skoro 50 posto djece nije vidjelo more. Upravo to je bio okidač meni i mojim suradnicima da i ove godine potpišemo Sporazum s prijateljima iz SMŽ. Prošle godine ugostili smo 663 učenika četvrtih razreda, u dvije grupe, tijekom mjeseca srpnja. Tako će biti i ove godine i sva su djeca dobrodošla. Nadamo se da su se djeca ugodno osjećala i stekla nova prijateljstva i da će u budućnosti upravo kroz ta prijateljstva upoznati naš kraj. Isto tako, kada Banovina nakon obnove zablista punim sjajem, naša djeca će dolaziti barem na dnevne izlete da upoznaju kulturnu baštinu i prirodne ljepote SMŽ.“

Izvor slike i tekst: Sisačko-moslavačka županija

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave