20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je nova turistička zajednica. Riječ je o TZ Južna Bilogora koja će obuhvaćati grad Grubišno Polje i općinu Veliki Grđevac koja je dosad bila u sastavu TZ Bilogora Bjelovar.

– Ovo udruživanje razumna je, logična i funkcionalna odluka grada i općine jer to područje postaje puno jače. Siguran sam da će to podići kvalitetu turističke ponude. Mi kao županija imamo dodirnih točaka s novom turističkom zajednicom jer je na njezinom području Kulturni centar Mato Lovrak u sklopu kojeg je ŠRC Kukavica, a njegovo uređenje je jedan od najvažnijih turističkih projekata županije – istaknuo je predsjednik županijske Turističke zajednice, župan Marko Marušić najavivši da će se do kraja veljače raspisati javna nabava za izradu projektno tehničke dokumentacije za uređenje Kukavice i projekt pripremati za prijavu na natječaje za financiranje.

Da će osnivanjem TZ Južna Bilogora turistički projekti Velikog Grđevca dobiti na važnosti smatra i načelnik Tomislav Pavlečić.

– Turistička ponude u općini Veliki Grđevac je raznolika. Prije 10-tak godina stvorena je priča oko Mate Lovraka, vlaka u snijegu i Družbe Pere Kvržice tako da u općini imamo kulturni centar koji može primiti posjetitelje, na raspolaganju imamo i bazene te ostale popratne sadržaje. Smatramo da postoji još puno prostora za razvoj i napredak. Imamo dobru suradnju sa županijom i županijskom Turističkom zajednicom gdje se stvaraju nove ideje i mogućnosti i vjerujem da ćemo u narednom razdoblju iskoristiti turistički potencijal ovog područja – kazao je Pavlečić.

Jednim od najvećih projekata unaprjeđenja turističke ponude na grubišnopoljskom području gradonačelnik Zlatko Mađeruh vidi uređenje izletišta i popratnih sadržaja na izletištu „Bara“, ukupne vrijednosti oko sedam milijuna eura.

– Razvoj turizma pronašao je svoje mjesto u grani razvoja RH, samim tim i EU financira razvoj turizma kod nas u Hrvatskoj. Prepoznali smo mogućnost udruživanja potencijala radi boljih mogućnosti za prijavu na projekte kako bi polučili bolje rezultate u razvoju turizma na području jedne i druge jedinice lokalne samouprave – kazao je Mađeruh.

Izvor: https://bbz.hr/vijesti/osnovana-turisti%C4%8Dka-zajednica-ju%C5%BEna-bilogora

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave