18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

U petak u Domu sportova počinje završnica malonogometnog Kupa Hrvatske

U petak u dvorani II Doma sportova počinje završnica malonogometnog kupa Hrvatske, a trajat će do ponedjeljka. Na turniru će sudjelovati osam ekipa, a ne kao što je to dosad bio slučaj, njih 16.

– Od ove godine Komisija za mali nogomet je donijela prijedlog da se Kup u malom nogometu održava na tri nivoa, s tim da prvih 27 klubova po koeficijentu uspješnosti dolaze u samu završnicu, svi ostali, odnosno pet klubova se dobivaju kroz središta, znači pobjednici središta, tako da je 32 kluba u završnici. Sada je na rasporedu final 8 koji se odigrava u Zagrebu. Ovim putem čestitam malonogometnom klubu Dinamo na organizaciji koju je dobio putem javnog natječaja. Nadam se da ćemo uživati u spektaklu, od petka do ponedjeljka, kada se igra finale – rekao je Romeo Čižmešija, tajnik Komisije za mali nogomet pri HNS-u i Povjerenik natjecanja.

Ovo je već osma godina kako klub djeluje, organizacijski smo dovoljno narasli za organizaciju završnice Kupa, rekao je trener Futsal Dinama Matija Đulvat

– Mislim da će ovaj Kup biti najbolje organiziran ikad, siguran sam da će svi koji dođu uživati u futsalu, ali i u organizaciji Kupa, jer neće tu biti samo kup. Uz kup natjecanje Akadamija i HNS će napraviti osvježavanje licenci trenera, tako da ćemo imati predavače koji će trenerima dodatno dati znanje što se tiče futsala, i nadamo se da će doći stotinjak trenera. Bit će i edukacija za klubove, jer se promijenio Zakon o sportu pa smo, u organizaciji s klubovima, dogovorili da imamo predavanje što se tiče stipendija, oporezivanj, itd, sve što može biti zanimljivo klubova, jer smo odlučili da ovaj tjedan bude zamišljen kao tjedan futsala u Zagrebu.

Izvor: https://www.zagrebancija.com/u-petak-u-domu-sportova-pocinje-zavrsnica-malonogometnog-kupa-hrvatske/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave