20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

KZŽ-Potpore za promociju i edukaciju:

Ugovore ukupne vrijednosti 26.600 eura potpisali su župan Željko Kolar te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš. „Ovime zapravo vraćamo djelić onoga što su gospodarstvenici nama omogućili da se slije u proračun KZŽ. Jer nama je najveći prihod porez na dohodak iz plaća koji uplaćuju naši gospodarstvenici. Sjajni rezultati našeg gospodarstva u proteklih nekoliko godina, bez obzora na pandemiji, potres i rat, kontinuirani rast i povećanje izvoza nam je omogućilo bolje punjenje proračuna i sufinanciranje naših strateških projekata, za koje ni se bez tih dodatnih prihoda, vjerojatno morali dodatno zadužiti. Stoga jedno veliko hvala sa velikim H našim gospodarstvenicima“ – poručio je župan Kolar te naglasio da se za svaki euro uvoza u našu županiju izveze 1,8 eura. „Rezultati u 2022. trebali bi biti još bolji nego u 2021. godini, a ono što nas čeka ove godine je olakšavanje proizvodnje i izvoza našeg gospodarstva što će olakšati poslovanje. Kad bi nam sveukupna gospodarska situacija u RH takva, gdje bi nam bio kraj“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Krapinsko-zagorska županija je od 2017. do 2022. godine izdvojila 103.528,80 eura za financiranje aktivnosti Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina te 204.295,75 eura za financiranje aktivnosti Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, uz dodatan iznos 125.228 eura za potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima.

Izvor: https://www.kzz.hr/potpore-za-promociju-i-edukaciju-gospodarstvenika-i-obrtnika-26600-eura-za-obrtnicku-i-gospodarsku

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave