14.9 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Lovni turizam ima veliki potencijal u Karlovačkoj županiji- istaknula županica Martina Furdek Hajdin

U Netretiću, u hotelu Amarilis održana je Skupština Lovačkog saveza Karlovačke županije. Uz izvješća o radu Lovačkog saveza Karlovačke županije u protekloj godini predsjednik LS Vinko Pavlić upoznao je članstvo i goste s planovima rada u narednom godišnjem razdoblju.

Tijekom 2022.godine potpisan je Ugovor o sufinanciranju aktivnosti Lovačkog saveza Karlovačke županije s ciljem promocije i informiranja iz područja lovstva, a potpora u iznosu od 80 tisuća kuna je doznačena Lovačkom savezu za provedbu lovnokinoloških manifestacija, lovnog streljaštva i lovne kulture i običaja.

Početkom 2023.godine u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede koje je nabavilo opremu i sredstva, Karlovačka županija je podijelila lovoovlaštenicima u Karlovačkoj županiji ukupno 65 prskalica i 74 dezinficijensa u svrhu sprečavanja unosa i širenja virusa afričke svinjske kuge na području RH.

Skupštini je uz brojne lovce nazočila i županica Martina Furdek-Hajdin: „ Vi lovci ne brinete samo o lovstvu i divljači, vi ste i vrijedni ekolozi i čuvari prirode te prirodne ravnoteže na prostoru lovišta kojim gospodarite. Lovni turizam ima veliki potencijal u Karlovačkoj županiji te nudi velike mogućnosti daljnjeg razvoja što je i dio turističke strategije naše županije. Mi u Karlovačkoj županiji u lovačkim udrugama i lovcima vidimo partnere s kojima ćemo i dalje surađivati. Želim Vam ugodan rad i dobru kob.

Inače, krajem 2023.godine planira se raspisivanje Javnog poziva lovoovlaštenicima za dodjelu potpora za poticanje razvoja lovstva u iznosu do 90 tisuća eura.

Izvor teks i fotografije:https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/lovni-turizam-ima-veliki-potencijal-u-karlovackoj-zupaniji-istaknula-zupanica-martina-furdek-hajdin

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave