19.5 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Uređen prostor ginekološke ambulante u Novskoj

Župan Ivan Celjak danas je u radnom posjetu Novskoj sudjelovao u otvorenju i obilasku uređene i opremljene čekaonice ginekološke ambulante dr. Nikole Bajle u prostoru Doma zdravlja SMŽ u Novskoj pa će oko 6.000 pacijentica od danas imati još bolje uvjete pri dolasku i čekanju na ginekološki pregled. U projektu su zajedno sudjelovali Sisačko-moslavačka županija, Grad Novska i Dom zdravlja SMŽ.

Prilikom obilaska novouređene čekaonice, župan Celjak naglasio je kako Sisačko-moslavačka županija i Grad Novska imaju već godinama dobru suradnju koja se ogleda i u ovom projektu uređenja ginekološke čekaonice kako bi se pacijenticama s područja Novske, Lipovljana, Jasenovca, ali i izvan područja županije, omogućili kvalitetni uvjeti te ugodan i prikladan prostor dok čekaju na pregled.

Sisačko-moslavačka županija i Grad Novska sudjeluju zajedno i u realizaciji brojnih drugih projekata na području Novske za boljitak naših starijih sugrađana, isto tako vodimo brigu o mladima. Zajedno surađujemo na projektu našeg Učeničkog doma Srednje škole Novska, Dnevnog centra za starije osobe, Gaming kampusa, imamo jako dobru suradnju i na svim aktivnostima koje se rade u Poduzetničkom inkubatoru SMŽ ovdje u Novskoj, a nedavno smo sanirali i krov na Srednjoj školi Novska“, istaknuo je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je u ovoj godini i brojne projekte energetske obnove domova zdravlja na području Moslavine i Zapadne Slavonije.

Trenutno izrađujemo projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu domova zdravlja SMŽ u Novskoj, Popovači i Kutini. Planiramo se ove godine javiti na javni poziv i energetski obnoviti objekte domova zdravlja u Novskoj, u Kutini i Popovači, a do kraja godine planiramo izraditi dokumentaciju za energetsku obnovu objekata domova zdravlja u Rajiću, Velikoj Ludini te u Jasenovcu“, dodao je župan.

Grad Novska uložila je 4.500 € za uređenje ginekološke čekaonice u Domu zdravlja SMŽ u Novskoj, a gradonačelnica Novske Marija Kušmiš rekla je kako je današnji dan dobar povod za isticanje dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije, Grada Novske i Doma zdravlja SMŽ.

Svi zajedno vodimo brigu o stanovnicima Novske, od onih najmlađih do najstarijih. Našim skromnim angažmanom i malim sredstvima doprinijeli smo da se žene, koje ovdje dolaze, ugodnije osjećaju i imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb“, rekla je gradonačelnica Kušmiš.

Zadovoljstvo uređenom čekaonicom izrazio je i ginekolog dr. Nikola Balja zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom projektu kojim će, istaknuo je dr. Bajla, najviše biti zadovoljno  6.000 pacijentica, od kojih je 60 trudnica, koje od danas imaju kvalitetnije i bolje uvjete u svojoj ginekološkoj ambulanti.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave