17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Župan KKŽ bivšem ravnatelju Ivanu Pikivači zahvalio na cjeloživotnom doprinosu županijskom obrazovnom sustavu


Župan Darko Koren danas je u Županijskoj upravi održao prijem za bivšeg ravnatelja Osnovne škole Frana Koncelaka Drnje Ivana Pikivaču povodom njegovog odlaska u mirovinu. Prijemu su prisustvovali i ravnateljica OŠ Frana Koncelaka Dunja Valenčak, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj te načelnici škola koje se nalaze u sastavu drnjanske škole – načelnik Peteranca Ivan Derdić i načelnica Hlebina Božica Trnski. Zahvale bivšem ravnatelju Pikivači uputili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

U svom obraćanju župan je istaknuo kako je Ivan Pikivača cijeli svoj radni vijek utkao u obrazovni sustav naše županije, a u svojoj školi u Drnju radi od 1985. godine, s kraćim prekidom, i to u dva ravnateljska mandata, od 2012. do 2021. godine. Kao nastavnik prirode i biologije, svojim je učenicima usađivao ljubav prema znanju i istraživanju te je sudjelovao na brojnim natjecanjima kao predan mentor (devet nagrada na državnim natjecanjima). Škola je tijekom njegovog mandata (zajedno s područnim školama Torčec, Peteranec, Sigetec i Hlebine) postala prepoznatljiva po izvrsnosti, a realizirane su i investicije u obrazovnu infrastrukturu, primjerice dogradnje škola u Sigecu i Peterancu te energetska obnova škole u Drnju, koje su kvalitetu nastave podigle na još veću razinu.

Gospodin Pikivača je tijekom godina postao prepoznatljiv simbol našeg obrazovnog sustava te mu od srca zahvaljujem na odličnoj suradnji po svim pitanjima, kako s nama kao osnivačima škola, tako i s općinama. Upoznali smo ga kao velikog čovjeka, humanitarca toplog srca, koji je iznimno predan svom životnom pozivu, učenicima, ali i cijeloj lokalnoj zajednici. U suradnji sa Županijom realizirali smo brojne projekte, kojima je uvijek pristupao s velikim entuzijazmom. Vjerujem da umirovljenje za gospodina Pikivaču znači da će imati više vremena za posvetiti se obitelji i svojoj velikoj ljubavi glazbi, u čemu je također iznimno uspješan. Zasigurno će svojim bogatim životnim iskustvom i nadalje biti dragocjena pomoć generacijama mladih obrazovnih djelatnika te mu želimo svako dobro u početku nove životne etape“, kazao je župan, dodavši kako se upravo kroz obrazovni sustav ostvaruje sinergija škola, općina i Županije.

Bivši ravnatelj Pikivača zahvalio je županu i suradnicima na prijemu te kazao kako je velika čast što se prepoznaje odgovornost i zahtjevnost ravnateljske funkcije, čijoj je uspješnosti doprinijelo dugogodišnje nastavničko iskustvo. Osim prijateljskim odnosima u školskom kolektivu i konstruktivnom suradnjom sa Županijom, izrazio je zadovoljstvo investicijama u obrazovnu infrastrukturu, dodavši kako se veseli i budućim ulaganjima.

Hvala vam na projektima koje smo zajedno ostvarili na korist naših učenika i cijele lokalne zajednice, a kada se osvrnem na svoj radni vijek mogu biti zadovoljan svime što sam uspio napraviti, kako u obrazovnom smislu, tako i na privatnom polju, odnosno u glazbi. Vjerujem da će moj posao uspješno i s mnogo volje nastaviti mlada ravnateljica, s naglaskom na sudjelovanje u EU projektima, a svima s kojima sam surađivao želim sve najbolje. Uvijek sam se osjećao dijelom velike obitelji ove županije te vjerujem da će i dalje biti tako“, naglasio je bivši ravnatelj Pikivača te sa sudionicima prijema podijelio nekoliko crtica iz svog života.

Ravnateljica Valenčak izrazila je zahvalu na dugogodišnjoj potpori Županije kao osnivača i općina, dodavši kako je gospodin Pikivača uvijek bio osoba na koju se mogla osloniti i tražiti ga savjet. Obzirom na njegovo ogromno znanje i iskustvo, i nadalje će surađivati u određenim poljima te mu je poželjela veseljem ispunjene umirovljeničke dane.

Načelnici Dombaj, Derdić i Trnski također su emotivnim riječima izrazili zahvale na cjeloživotnom doprinosu bivšeg ravnatelja Pikivače razvoju obrazovanja, koji je ujedno ostavio nemjerljiv trag u svim segmentima njihovih zajednica. Njegova ostavština kao nastavnika i ravnatelja pamti se generacijama, koje cijene životne vrijednosti i znanja koja im je usadio. Načelnici su dodali kako ih uz bivšeg ravnatelja Pikivaču vežu mnogi lijepi zajednički trenutci te su mu poželjeli daljnji aktivni angažman u društvenom životu, kao i da mladima nastavi prenositi pozitivnu životnu energiju.

U znak sjećanja na dugogodišnju odličnu suradnju, župan je bivšem ravnatelju Pikivači poklonio fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

Služba ureda župana

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave