U Muzeju grada Koprivnice jučer je otvorena izložba cvijeća „Novi počeci“ čiji su organizatori Udruženje obrtnika Koprivnica (Sekcija cvjećara), Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Muzej grada Koprivnice. U okviru izložbe, organiziran je i Sajam starih zanata na kojemu su svoje proizvode predstavili obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije.

Izložbu su pripremili koprivnički cvjećari, kojima su u završnim pripremama pomogli cvjećari s područja cijele Hrvatske, a u ime Koprivničko-križevačke županije podržali su je župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Župan je, uz čestitke i pohvale obrtnicima, istaknuo odličnu suradnju s Obrtničkom komorom, kako na razini države, tako i županijskom, te poželio da svi osjete zajedništvo i solidarnost prema onima kojima je danas to nedostižno, što je i predstavljeno na izložbi.

U glazbenom dijelu programa nastupila je glazbenica Romana Orešnik, a cvjećare su podržali i ravnatelj koprivničkog Muzeja Robert Čimin, predstavnici udruženja obrtnika s područja naše županije i brojni obrtnici, predstavnici županijske Obrtničke komore i HGK Županijske komore Koprivnica, članovi Udruge „Latice“ i ostali gosti.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 4. ožujka.

Izvro tekst i fotografije: Koprivničko-križevačka županija

https://kckzz.hr/hr/novosti/item/2916-brojni-posjetitelji-na-otvorenju-izlozbe-cvijeca-novi-poceci