18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Video priča: predstavljen pilot projekt o zdravoj prehrani u osnovnim školama

U Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER održan je semiran o prehrani i zelenoj javnoj nabavi hrane u osnovnim školama. Okupilo se stotinjak djelatnika osnovnih škola, kojima su prezentirani planovi u organizaciji školske prehrane, te pilot projekt kojem je cilj uvođenje ekološke i lokalno proizvedene hrane u gradske škole.

– Ova je priča svima nama važna, masa nas su roditelji, zdravlje i prehrana djece nam je svima na srcu, vjerujemo da je ovo važan korak prema tome da građani Grada Zagreba imaju zdraviji život, posebno osjetljive skupine poput djece i mladih. Projekt je vrlo kompleksan, pripremamo ga više od pola godina. Ne želimo ga preko noći uvoditi nego smo ga postepeno pripremali, isto tako će se postepeno uvoditi, počevši s manjim brojem škola i onda će se kapilarno širiti, rekla je Sonja Karoglan Todorović, predsjednica radne skupine za urbanu prehranu i zelenu javnu nabavu Grada Zagreba.

Seminar se održao u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade te Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje koji, uz osnovne škole, osiguravaju obroke za djecu:

– Ovaj tjedan smo doznali da je u siječnju u Gradu Zagrebu prehranu u školama konzumiralo 59 tisuća učenika, 95 posto učenika u Gradu Zagrebu, zahvaljujući trudu ravnatelja i službenika u Gradskoj upravi, jede obroke u osnovnim školama. Današnji sastanak je temelj za daljnje unaprijeđenje prehrane u osnovnim školama, što znači da imamo kvalitetniju prehranu, veći broj toplih obroka za veći broj djece, i da nabava za djecu doista bude zelena, rekao je Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave