18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

„Županijski prijevoz za sve“ osiguran autobusni prijevoz za 2 eura mjesečno za stanovnike SMŽ

Potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan Ivan Celjak potpisali su danas u Poduzetničkom inkubatoru PISAK u Sisku Ugovor temeljem kojeg je iz državnog proračuna Sisačko-moslavačkoj županiji dodijeljeno 2,5 milijuna eura za sufinanciranje javne usluge u cestovnom prijevozu putnika za naredno dvogodišnje razdoblje. Župan Ivan Celjak tom je prilikom predstavio i projekt „Županijski prijevoz za sve“ kojim je stanovnicima Sisačko-moslavačke županije omogućen autobusni prijevoz po cijeni mjesečne karte od samo 2 eura autobusima na utvrđenoj mreži 49 linija Sisačko-moslavačke županije.

„Ovaj projekt realiziramo u partnerstvu s Vladom RH te gradovima i općinama s područja Sisačko-moslavačke županije, a njime osiguravamo prijevoz autobusima za sve stanovnike naše županije za 2 eura mjesečno, ali i ponovno aktiviramo desetke neaktivnih linija čime omogućujemo kvalitetniju prometnu povezanost, osobito naših ruralnih područja s urbanim središtima. U našu Županiju se trenutno ulaže najviše od svih županija u Hrvatskoj. Kada uzmemo u obzir i ostale projekte koje realiziramo u suradnji s Vladom RH i što sve radimo na obnovi i revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije, možemo reći da postajemo poželjno mjesto za život. Gradimo novi kompleks bolnice, gradimo škole, domove umirovljenika i ceste, a završetkom autoceste Sisak će biti povezan sa Zagrebom na svega 20 minuta. U planu je i izgradnja više od 30 novih stambenih zgrada što znači da ćemo imati dovoljno stambenog prostora za mlade obitelji. Ostvarujemo naš cilj – postajemo županija poželjna za život!“ – rekao je župan Celjak.

Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković istaknuo je kako je Sisačko-moslavačka županija treća u Hrvatskoj u kojoj je uvedena javna usluga u cestovnom prijevozu putnika kojega Vlada RH financira u iznosu 56,8 milijuna eura za sve hrvatske županije.

„Svjedoci smo posljednjih godina kako se ukida čitav niz linija i građani su zbog toga nezadovoljni. Iz tog razloga krenuli smo u uvođenje javne usluge. Sada će svako selo, svako mjesto i manji grad biti povezani sa Siskom, Petrinjom i drugim gradovima“, istaknuo jer ministar Butković.

Današnjem potpisivanju Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika prisustvovali su i potpredsjednici Vlade i ministri Tomo Medved i Branko Bačić.

Ministar Medved naglasio je kako je mjera javne usluge u autobusnom prijevozu dobro došla posebno za stanovnike ruralnih područja gdje postoji velika potreba za ovakvim oblikom organiziranog autobusnog prijevoza. Istaknuo je i ostala ulaganja države u područje Sisačko-moslavačke županije.

„U obnovu i revitalizaciju Banovine od trenutka potresa do sada investirano je ukupno 375 milijuna eura, a trenutno se u Sisačko-moslavačkoj županiji provode projekti ravnomjernog razvoja i revitalizacije u vrijednosti 623 milijuna eura. Iako je obnova u ovom trenutku prioritet, nije nam cilj vratiti stanje u SMŽ na ono stanje kakvo je bilo prije potresa, nego pronaći smjerove cjelovite revitalizacije područja Sisačko-moslavačke županije“, naglasio je Medved.

Prije potpisivanja ugovora sva tri ministra i župan Celjak obišli su i gradilište autoceste Sisak – Zagreb koja bi, prema najavama, trebala biti završena za deset mjeseci. U Petrinji su obišli i gradilište rekonstrukcije Ulice Otona Kučere te dvije obitelji kojima se grade zamjenske kuće.

UPUTE ZA OSTVARIVANJE PRAVA ZA SUBVENCIJU PO PROJEKTU „ŽUPANIJSKI PRIJEVOZ ZA SVE“

Korisnik dolazi na lokacije upravnih odjela Sisačko-moslavačke županije zbog ostvarivanja prava na subvenciju:

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave