20.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
spot_img

U Sisku održan Street food festival i Obrtnički sajam

U organizaciji Obrtničke komore SMŽ u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, u Sisku je održan treći po redu Street food festival i Sajam obrtnika. 

Na Festivalu, na kojem je sudjelovalo više od 300 obrtnika, predstavljena je etno i gastro ponuda Sisačko-moslavačke županije, a naglasak je bio na autohtonim jelima Moslavine, Banovine i Posavine te na izvornoj moslavačkoj sorti vina škrlet.

Osim autohtnoih jela Sisačko-moslavačke županije, bilo je moguće probati i jela gostiju Festivala, odnosno obrtnika koji su došli iz različitih dijelova Hrvatske te time dodatno upotpunili ponudu. 

Festival i Sajam obišao je i župan Ivan Celjak koji je naglasio kako su danas u Sisak došli obrtnici iz cijele županije i Hrvatske prezentirati svoje proizvode i specijalitete na zadovoljstvo svih.

Ovaj festival je prigoda za naše obrtnike koji su možda malo manje vidljivi da prezentiraju svoje tradicionalne proizvode i obrte kojih je sve manje te nam je zaista zadovoljstvo što možemo i na ovaj način pomoći obrtnicima ne samo da prezentiraju svoje proizvode, nego ih i plasiraju na tržište.”, rekao je župan Celjak.

Svi posjetitelji su mogli probati gulaš, krpice sa zeljem, čobanac, posavski lonac, knedle s kestenom te mnoga druga autohtona jela koja oduševljavaju jednostavnošću pripreme, ali i bogatstvom okusa i mirisa. Uz bogatu gastro ponudu, obrtnici su na štandovima imali izložene svoje proizvode koje su posjetitelji mogli i kupiti. Organizatori su pripremili i brojna iznenađenja za djecu. 

Sisačko-moslavačka županija kroz realizaciju sustava poticajnih mjera financiranih iz vlastitih proračunskih sredstava doprinosi stvaranju što povoljnijeg okruženja za razvoj gospodarstva na ovom području s posebnim naglaskom na poticanju malog i srednjeg poduzetništva, a u okviru toga i obrtništva kao njegovog najosjetljivijeg segmenta. Najznačajniji oblik poticanja obrtništva, Županija je ostvarivala kroz omogućavanje korištenja izuzetno povoljnih kredita u poslovnoj suradnji s HBOR-om.

I upravo je ova manifestacija pokazatelj koliko su obrtnici važan kotač u turističkom ali i gospodarskom segmentu našeg društva.

Izvor, PRESS MATERIJAL

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave