20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije otvorio nove prostorije i predstavio novi vozni park

Zamjenik župana Zagrebačke Županije Ervin Kolarec obišao je ispostavu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Zaprešiću u kojoj su kompletno uređeni prostori Službe za epidemiologiju te Službe za školsku i sveučilišnu medicinu. Tom prigodom predstavljena su i novonabavljena vozila za potrebe Zavoda.

– Ovo je ljepši dio našeg posla, drago mi je da nas je i vrijeme poslužilo. Mi smo, u našoj ispostavi u Zaprešiću, u službi za epidemiologiju, i ono što nas posebno veseli, u službi za školsku medicinu, obnovili dva prostora u koja smo uložili sto tisuća eura, više od 70 tisuća eura u građevinski dio obnove i nešto manje od 30 tisuća eura u namještaj. Time smo, našim najmlađim korisnicima, kojih je skoro pet tisuća u Gradu Zaprešiću, i na području grada, omogućili novu razinu standarda, govorim o najmlađima, školarcima, osnovnoškolske, srednoškolske i studentske dobi, to nas najviše veseli. Obnovili smo i vozni park, vlastitim sredstvima. Sredstvima Zavoda za javno zdravstvo kupili smo četiri nova vozila, dva dostavna, jedan s hlađenom jedinicom, i dva osobna vozila da bi osigurali našim službama potrebnu mobilnost, rekao je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Ova inevsticija je od iznimnog značaja, ne samo za korisnike, nego i za naše zaposlenike, rekao je Šunjić…

– To je nova razina standarda. Kad znamo da su prostorni izvorno uređeni kad je prostor građen, niti sanitarni čvor, niti čekaonica, niti ordinacije, nisu bile primjerene vremenu u kojem živimo i radimo. Jako puno znači da naše korisnike, za najmlađe najviše, što nas posebno veseli, i za naše zaposlenike.

znimno mi je drago što sam danas u Zaprešiću, što sam imao priliku razgledati obnovljene prostore i vozni park, rekao je Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije…

– Treba istaknuti da Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije jako dobro posluje, ja im čestitam na ovome, što su se odlučili na uređenje prostora, a to je moguće zbog dobrog poslovanja, oni dio kapitala reinvestiraju u kvalitetne i dobre uvjete, kako djelatnika Zavoda, tako i oni koji koriste njihove usluge, to su građani Grada Zaprešića, ali i svi žitelji Zagrebačke županije. Posebno želim istaknuti da su velik obol u pandemiji koronavirusa odradili djelatnici i djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije odradili su lavovski posa, i ovim putem im čestitam na odrađenom poslu.

Osim nabavke četiri nova vozila, uređeno je 173 kvadrata prostora Zavoda, dodao je Kolarec…

– Ukupna vrijednost investicije je 208 tisuća eura. Vjerujem da će se i u budućnosti kvalitetno i dobro raditi u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije kako bismo mogli svjedočiti ovakvim obilascima, da stvaramo bolje i kvalitetnije uvjete za one koji rade u ovim prostorima, ali prije svega, da budu kvalitetni i dobri uvjeti za naše žitelje koji će koristiti usluge našeg Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije ponijeli su najveći teret tijekom pandemije koronavirusa, stoga mi je izuzetno drago što mogu prisustvovati otvaranju novih prostora Zavoda, rekao je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića.

– Želim našim epidemiolozima i Zavoda za javno zdravstvo što više preventivnog rada i edukacija, a onoliko koliko će biti potrebno djelovanja u kriznim situacijama, za koje vjerujem da će ih biti sve manje. Ovaj sustav, naš Zavod, sastavni dio zdravstvenog sustava Zagrebačke županije, ja kao gradonačelnik, i kolega ravnatelj i kolega zamjenik župana, ali i naš župan, vode politiku zdravstvenog standarda u kojem treba novaca, ali daje najveći obol na naše radnike, ali i na njihov trud i rad.

Još je jednom zahvalio epidemiolozima koji su u vrijeme epidemije radili i van radnog vremena, što, kako kaže, dovoljno govori o kvaliteti zdravstvenih radnika na području Zagrebačke županije.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave