20.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
spot_img

Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala sredstva za potpore turističkim manifestacijama

Bjelovarsko-bilogorska županija je i ove godine zajedno s Turističkom zajednicom BBŽ osigurala sredstva za potpore turističkim manifestacijama i to u iznosu od 45.000 eura, što je 13 posto više nego lani. Nakon provedenog Javnog poziva odobrene su ukupno 34 potpore, što je također više nego lani kada je odobreno njih 26. Sredstva se dodjeljuje temeljem ugovora koje prijavitelji, koji su prošli na Javnom pozivu, potpisuju s Turističkom zajednicom kao nositeljem aktivnosti. Potpisivanje je upriličeno u Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu.

– Mene kao župana veseli što je odaziv ove godine bio još bolji nego lani. Mi ćemo na ovaj način poduprijeti održavanje manifestacija i događaja u 13 gradova i općina na području naše županije. Pojedinačno najveću potporu i najviše bodova ostvario je daruvarski festival vina „Vinodar“ i „Rockabilly festival“. Na području Bjelovara to su Terezijana i BOK fest, u Čazmi „Ljeto na biobazenu“ itd. – kazao je župan Marko Marušić te dodao kako mu je drago što je riječ o raznovrsnim manifestacijama od tradicijskih, zabavnih do onih koje predstavljaju gastro ponudu.

-Te manifestacije su jedan od ključnih turističkih proizvoda i mamac za posjetitelje, a k tome i pridonose prepoznatljivosti naše županije – zaključio je župan.

Direktor županijske Turističke zajednice Marcel Medak zahvalio je županu na udruženim financijskim sredstvima.

– Ove aktivnosti bi zapravo trebale rezultirati povećanim interesom za naša područja. Mi ćemo se potruditi, ono što je naša temeljna zadaća, da sve promoviramo maksimalno u dogovoru s lokalnim turističkim zajednicama i smatram da će to u konačnici rezultirati povećanim turističkim prometom – istaknuo je Medak.

O značaju i važnosti potpora govorila je i Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar – Papuk.

– Ove potpore nam pomažu u tome da svake godine naše manifestacija budu još kvalitetnije i sadržajnije. Svi se uvijek trudimo poboljšati ih i napraviti što više sadržaja te tako privući nove posjetitelje. Naravno i naše sugrađane i goste s područja županije, ali i izvan nje i ovo će nam sigurno pomoći. Još jednom zahvaljujem Županiji i Turističkoj zajednici BBŽ na potpori i vjerujem da će svima koji organiziraju manifestacije biti lijepo vrijeme i da će se sve poklopiti kako ne bi bilo „turističkih pljuskova“ – istaknula je Plažanin Vuković.

Na dobroj suradnji zahvalio je i domaćin, načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić pohvalivši odnos između županije i jedinica lokalne samouprave te činjenicu da održavanje manifestacija osim Županije pomažu i turističke zajednice.

Izvor: https://bbz.hr/vijesti/%C5%BEupanija-i-turisti%C4%8Dka-zajednica-financirat-%C4%87e-odr%C5%BEavanje-34-manifestacije-u-ovoj-godini-osigurano-45-000-eura

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave