14.9 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Gradnja višestambene zgrade u Novskoj, rješenje stambenog pitanja za dvadesetak obitelji

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je nazočio radnom posjetu potpredsjednika Vlade RH i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića i ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića Novskoj.
U ovoj je prigodi svečano potpisan ugovor između Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i izvođača radova na izgradnji višestambene zgrade u Novskoj.


Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima provodi program izgradnje novih stambenih jedinica kroz međuresornu suradnju s JLS-ovima i drugim tijelima državne uprave.
Cilj provedbe programa je povećanje raspoloživog stambenog fonda za stambeno zbrinjavanje obitelji u potrebi koje svojim ekonomskim, zdravstvenim i socijalnim statusom nisu u mogućnosti osigurati adekvatnu stambenu jedinicu za primjereno stanovanje. Korisnici stanova imati će status najmoprimaca. Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (ranije Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje) organizira projektiranje, izvođenje radova te stručni nadzor nad radovima izgradnje. Stanovi se useljavaju prema listama prvenstva. U okviru programa međuresorne suradnje su do sada potpisani sporazumi s gradovima Drniš, Benkovac, Knin i
Novska. Župan Ivan Celjak je u ovoj prigodi rekao: „Zaista je zadovoljstvo biti u
Novskoj, pogotovo danas, kada nazočimo potpisivanju ugovora koji će omogućiti stambeno zbrinjavanje naših sugrađana koji imaju izazovnu situaciju kada govorimo o ekonomskim, zdravstvenim i socijalnim razlozima.

Ovim ugovorom o izgradnji zgrade omogućit će se stanovanje našim sugrađanima,“ rekao je Celjak koji je naglasio da se Novska izvrsno razvija na svim područjima. Podsjetio je na otvaranje novih objekata u gradu, naveo i prošlogodišnje otvaranje Dnevnog centra,
učeničkog doma. Poduzetnički inkubator skoro svaki dan prima nove tvrtke, a svi zajedno željno iščekujemo početak gradnje gaming campusa. To će promijeniti sliku, ne samo grada Novske, nego i cijele Sisačko-moslavačke županije.
U Novskoj su uručena i uvjerenja polaznicima edukacije „Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara“.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave