17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Iznimno posjećen Sajam obrtničkih zanimanja

S ciljem popularizacije strukovnih i obrtničkih zanimanja učenicima završnih razreda osmogodišnjih škola Obrtnička komora Zagreb, u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom i Gradom Zagrebom pod sloganom „Upoznaj struku i živi od svojih ruku“ organizirala je 8. Zagrebački obrtnički sajam.

Tako se na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 5 tijekom dva dana 26. i 27. travnja sa svojim programima predstavljaju 22 škole strukovnih zanimanja iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, gdje zajedno s obrtnicima prezentiraju gotovo 80 obrtničkih djelatnosti i zanimanja.

„Brojni obrtnici, kao i učenici srednjih strukovnih škola, posjetiteljima pokazuju nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu“, rekao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, ističući kako je uvjeren da će se velik broj mladih odlučiti upisati neku od strukovnih škola.

U ime Zagrebačke županije otvorenju sajma nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec koji je istaknuo kako u posljednje vrijeme raste interes za upis strukovnih zanimanja u školama na području Zagrebačke županije, no isto tako brojni gospodarski subjekti vape za radnom snagom. „U tijeku su radovi na izgradnji Regionalnog centra kompetentnosti kojim postavljamo temelje strukovnom obrazovanju kako bi učenici iz škola izašli spremni za tržište rada, a ovaj sajam izvrsna je prilika da iz prve ruke vide što im nude strukovne škole“, rekao je Kolarec.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je potrebu za svim obrtničkim zanimanjima, a posebice onim deficitarnim, poput zidara koji su itekako potrebni u obnovi od potresa.

Očekuje se kako će dvodnevni sajam posjetiti gotovo pet tisuća učenika koji će se na ovaj način upoznati s programima obrtničkih i srednjih strukovnih škola.

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7229/iznimno-posjecen-sajam-obrtnickih-zanimanja

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave