20.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
spot_img

Najava dječje olimpijade: Gotovo 800 djece, 200 odgajatelja i više od 1000 gledatelja

Olimpijski festival dječjih vrtića s područja Krapinsko-zagorske županije bit će održan u poslijepodnevnim satima u utorak, 3. svibnja 2023. godine. Festival su na konferenciji za medije najavili zamjenica župana Jasna Petek te predsjednik i tajnik Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije Tihomir Vančina i Branko Piljek.

„Ova će biti festival mladosti, veselja i radosti. Ako računamo da imamo oko 800 djece i mališana iz dječjih vrtića, oko 200 teta, sigurno će na tribinama biti preko 1000 mama, tata, djedova, baka, braće, sestara i ostalih koji će doći podržati mališane u njihovim sportskim vještinama, zapravo govorimo o brojci od preko 2.500 ljudi. Stoga pozivamo sve da dođu u srijedu na zaista spektakularnu olimpijadu dječjih vrtića“ – pozvala je zamjenica župana Jasna Petek te istaknula brojne vrijednosti Olimpijade dječjih vrtića. „Najveća njena vrijednost je širenje ideje olimpizma, širenje ideje suradnje, poštivanja različitosti, fair playa, i možda najvažnije – navikavanje djece na potrebu bavljenja tjelesnom aktivnošću, sportskim aktivnostima, jer to je izuzetno važno od najranijih dana. Stoga velika zahvala svim odgajateljicama i odgajateljima u vrtićima, posebno županijskoj sportskoj zajednici koja se trudi da budemo bolji i svima koji podržavaju ovu lijepu i veliku manifestaciju“ – zaključila je zamjenica Petek.

„Sretni smo što se nakon tri godine nemogućnosti organizacije, zbog korone, ove godine Olimpijada dječjih vrtića vraća. Najbrojniji smo dječji festival olimpijade što je izvrsno i ovom prilikom želim poručiti svima da se bave sportom jer je u zdravom tijelu zdrav duh – poručio je predsjednik županijske sportske zajednice Tihomir Vančina, uz zahvalu tajniku Zajednice Branku Piljeku na svom trudu u organizaciji Festivala.  

Tihomir Vančina, predsjednik Športske zajednice Krapinsko – zagorske županije, izrazio je zadovoljstvo što će se festival održati nakon tri godine pauze zbog korone. – Hvala tajniku, na njega je pao najveći teret, a ja se nadam da će nas poslužiti vrijeme. Bavite se sportom, zdrav duh u zdravom tijelu – poručio je Vančina.

„Djeca će se natjecati u 6 disciplina. Imamo dvije sportske igre, nogomet koji je bio do sada, a od ove godine je Hrvatski rukometni savez uspio ugurati i rukomet u manifestaciju. Od atletskih disciplina imamo bacanje loptice u daljinu, skok u dalj s mjesta, trčanje sprint 50 m i štafeta 4 puta 25 metara“ – najavio je tajnik Piljek te naglasio kako su pripreme za održavanje Festivala zahtjevne, a da najveći problem predstavlja vrijeme. „Ukoliko u srijedu u 16 sati kada bi manifestacija trebala početi budemo imali najavu lošeg vremena, onda ćemo manifestaciju pomaknuti na jedan od sljedećih dana, četvrtak ili 8. svibnja. Moramo osigurati 11 šatora gdje se djeca mogu smjestiti i u organizaciji je 70 sudaca i redara. Za sve sudionike je Hrvatski olimpijski odbor osigurao majice, kape, diplome, medalje, a svi koji dođu su na neki način pobjednici. Meni je najveće zadovoljstvo kada djeca nakon igara odu kući zadovoljna“ – kazao je tajnik Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije Branko Piljek.

Izvor: https://www.kzz.hr/djecja-olimpijada-u-zaboku-gotovo-800-djece-200-odgajatelja-i-vise-od-100-gledatelja

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave