18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Otvorene prijave na natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika

Niz titula „najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik“ pripalo je mladim poljoprivrednicima iz Zagrebačke županije. Matija Cetinić Frankos iz Donjeg Laduča, Goran Vrabec iz Jakovlja, Ivan Palčić iz Vukovine i Ilija Jurić iz Velike Kosnice posljednji su u nizu, a sada se pruža nova prilika za natjecanje!

Do 25. svibnja 2023. godine otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice, koji organiziraju Ministarstvo poljoprivrede RH, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčana Glavak i Jutarnji list.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi poljoprivrednici/ce, državljani Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a, imaju do 40 godina života te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022. Na nagradni natječaj poljoprivrednici/ce mogu se prijaviti sa svojim projektima/operativnim konceptima koji su tijekom 2021. i 2022. godine završeni ili u provedbi.

Za pobjednike, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik/ca bit će nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani s 2000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1000 eura. Dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca ugostit ću u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Pravila nagradnog natječaja nalaze se ovdje.

izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7235/otvorene-prijave-na-natjecaj-za-izbor-najboljeg-hr

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave