20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu obilježavanja Bljeska

Župan Ivan Celjak predvodio je izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije u odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja vojno-redarstvene operacije „Bljesak“.


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, počast braniteljima odana je kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana te kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.  „VRO Bljesak je, uz akciju Oluja, najveća pobjeda Hrvatske vojske i Hrvatske policije u Domovinskom ratu. Kroz akcije Bljesak i Oluju, hrvatski branitelji su nam omogućili slobodu i neovisnost. Danas se prisjećamo hrvatskih branitelja koji su podnijeli veliku žrtvu za našu slobodu. Sisačko- moslavačka županija vodi posebnu skrb o hrvatskim braniteljima i trenutno opremamo objekt u Tomislavovoj ulici u Sisku u kojem će biti trajni postav iz vremena Domovinskog rata kako bi mlađe generacije mogle učiti o tome što se događalo u Domovinskom ratu i kako su njihovi očevi i djedovi
stvarali našu domovinu“
, istaknuo je župan Ivan Celjak.
Obilježavanje je nastavljeno u Novom Pračnu gdje je izaslanstvo Sisačko-
moslavačke županije odalo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima te
Siščanima koji su 1. svibnja 1995. godine kod nogometnog igrališta NK Zmaj poginuli od tenkovske granate za vrijeme napada na Sisak.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave