19.5 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

SMŽ; SNAŽNA POTPORA ŽUPANIJE VATROGASCIMA

U povodu blagdana Svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca,
sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima održao je tradicionalni prijam za članove Vatrogasne zajednice SMŽ. Bila je to prilika da se razgovara o ulaganjima i zajedničkim ciljevima i planovima za razvoj županijskog vatrogastva.


Sisačko-moslavačka županija ima izvrsnu suradnju s vatrogascima te je na inicijativu župana, u suradnji s Vladom RH, osigurala 40 milijuna kuna za obnovu objekata koje koriste Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljna vatrogasna društva, a koji su stradali u potresu. „Naši vatrogasci su uvijek prvi kada je to potrebno, uvjerili smo se u njihovu empatiju kod pomaganja ljudima i njihove vještine u savladavanju posljedica potresa. Vatrogasci su tu za nas svaki dan ne samo kada je potrebno sanirati posljedice potresa. Vidjeli smo prije nekoliko mjeseci njihov rad i prilikom poplava na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Sunje. Drago nam je da su se naši vatrogasci angažirali u pribavljanju opreme koju su izgubili u potresu putem Fonda solidarnosti.
Imamo mnoge planove za razvoj županijskog vatrogastva i već iduće godine ćemo u proračunu za njih osigurati više sredstava“, rekao je župan Ivan Celjak.
Predsjednik VZ SMŽ

Predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić zahvalio se županu Celjaku na svemu što je do sada napravio za vatrogastvo i na svemu onome što planira odraditi u budućnosti te dodao kako nakon obnove njihovih prostora slijedi osnivanje vatrogasnog županijskog centra što će omogućiti još bolji i kvalitetniji rad.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave