17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

KZŽ u hrvatskom vrhu po ulaganju u vatrogastvo: 15,80 kn po stanovniku

Analiza portala zupan.hr pokazala je kako je Krapinsko-zagorska županija u 2021. godini po izdvojenim sredstvima u vatrogastvo prema glavi stanovnika bila na visokom petom mjestu u Republici Hrvatskoj.

Krapinsko-zagorska županija je u 2021. godini za vatrogastvo izdvojila 15,80 kuna po glavi stanovnika, što ju smješta na visoko peto mjesto u Hrvatskoj i na prvo mjesto među tri sjeverozapadne županije. „Malo je ljudi spremno žrtvovati svoje slobodno vrijeme i biti odvojen od obitelji, kako bi pružili nešto zajednici. Vatrogasci to rade kontinuirano, oni su uvijek tu i nikad ništa ne traže zauzvrat. Stoga je na nama da im osiguramo što bolju opremljenost, da ju dovedemo na razinu njihove motiviranosti i obučenosti“ – istaknuo je u komentaru ove analize župan Željko Kolar, koji je i ove godine potpisao ugovor o izravnoj dodjeli sredstava Krapinsko-zagorske županije za financiranje djelatnosti Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Ugovor o dodjeli 152.630 eura potpisan je 18. siječnja 2023. godine te je tom prilikom predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber podsjetio kako na području naše županije djeluju dvije javne vatrogasne postrojbe i 81 dobrovoljno vatrogasno društvo. „Mi smo tu da pomognemo i držimo jedan visok standard koji imamo u zaštiti od požara, te zahvaljujem županu Kolaru što nas prati s financijskim sredstvima koja su značajno veća od zakonskog minimuma“ – istaknuo je tada predsjednik županijske vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber.

Samo u prošloj godini na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je čak 927 vatrogasnih intervencija, što je dvostruko više nego u 2021. godini. „Bilo da se radi o požaru, prometnoj nesreći ili raznim prirodnim nepogodama, vatrogaskinje i vatrogasci spremni su nesebično odvojiti svoje slobodno vrijeme i ugroziti vlastito zdravlje i živote samo da pomognu zajednici. Hvala Vam na svemu što iz dana u dan činite za čitavu županiju i sve njezine stanovnike te što uvijek iznova pokazujete da ste prva snaga na koju svi mi možemo računati“ – poručio je vatrogascima župan Željko Kolar.

Izvor: https://www.kzz.hr/kzz-u-hrvatskom-vrhu-po-ulaganju-u-vatrogastvo-15-80-kn-po-stanovniku

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave