11.8 C
Zagreb
Petak, 14 lipnja, 2024
spot_img

OBILJEŽEN TJEDAN HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA-BBŽ

U povodu Tjedna Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja zamjenica župana Marija Jungić primila je predstavnike Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednicom Karmelom Caparin i ravnateljicom Melitom Lozinom. Tom prigodom zamjenica župana zahvalila je svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnom radu i velikom trudu koji ulažu u provođenju brojnih akcija. Naglašavajući važnost djelovanja Crvenog križa u prikupljanju i distribuciji materijalne pomoći potrebitima, ali i još više u organizaciji akcija darivanja krvi kojima se spašavaju ljudski životi, zamjenica župana je posebno istaknula važnost uključivanja mladih u aktivnosti Crvenog križa.

– Nas kao Županiju posebno veseli da se u aktivnosti Crvenog križa uključuju naši mladi i to pozdravljamo. Veseli nas i da se u aktivnosti uključuje što više volontera i darivatelja krvi jer to doprinosi stvaranju bolje zajednice – istaknula je Jungić.

Na dobroj suradnji i podršci koju im Županija pruža zahvalila je predsjednica Karmela Caparin.

– Zahvalni smo Županiji na podršci, ne samo u financijskom dijelu, nego i na razumijevanju u svim našim akcijama, a jednako zahvaljujemo i svim našim volonterima i svima onima koji na bilo koji način pomažu u provedbi naših akcija. Nažalost nalazimo se u vremenu kada se događaju katastrofe, kada imamo potrese, poplave, bolesti i kada je jako puno volontera posljednjih godina uključeno u rad koji nije bio nimalo lagan. Ali sve koji u tome sudjeluju nosi ista želja, a to je želja da se pomogne, da se pruži pomoć onima kojima je ona potrebna i to je ono najljepše – istaknula je predsjednica Caparin.

Prijmu su nazočili i članovi ekipe Doma učenika srednjih škola Bjelovar koji su u subotu 13. svibnja sudjelovali na 24. državnom natjecanju mladih Crvenog križa. Kako naša Županija već niz godina nije imala svoje predstavnike na državnom natjecanju, pobjeda na međužupanijskom i plasman na državno natjecanje te ekipe predvođene mentoricom Slobodankom Subotić veliki je uspjeh. Na tome su im čestitali uz zamjenicu župana i predsjednicu Društva Crvenog križa BBŽ i sve nazočne predstavnice gradskih društava Crvenog križa naše županije.

Izvor: tekst i fotografije: BBŽ

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave