18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisuje tri mjere pomoći gospodarstvu i obrtništvu

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s mjerama pomoći gospodarstvu i obrtništvu za koje je u ovoj godini u proračunu ukupno osigurano nešto više od 273 tisuće eura. Sutra će biti objavljen novi Javni poziv za još tri mjere, najavio je župan Marko Marušić za posjeta Daruvaru gdje je u društvu daruvarskog gradonačelnika Damira Lneniček obišao tvrtku Novoline d.o.o. Daruvar, korisnika županijskih bespovratnih poticaja.

– Poziv za četiri mjere smo već ranije raspisali, a sutra ćemo raspisati poziv za nove tri mjere za dodjelu bespovratnih sredstava i to za one koje su lani bile najtraženije. Riječ je o sufinanciranju kupnje rabljenih i novih strojeva i opreme, sufinanciranju uređenja proizvodnih hala ili skladišta i sufinanciranju nabave opreme za korištenje obnovljivih izvora energije, solara i slične opreme. Ukupna vrijednost tih mjera je 187 tisuća eura i ovom prigodom pozivam sve naše gospodarstvenike i obrtnike koji zadovoljavaju uvjete da se prijave na ovaj Javni poziv – poručio je župan Marušić ističući da živimo u vremenu kada je svaki euro bitan i dobro dođe.

– Veseli me da sam danas ovdje u tvrtki Novoline gdje vidimo da su ta sredstva utrošena na najbolji mogući način, a to je naš cilj i zato ćemo s pomoćima nastaviti i dalje – kazao je župan najavljujući da će u rujnu biti raspisan Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za preostale mjere pomoći. Pozivi će biti otvoreni do sredine studenog ili do iskorištenja sredstava.

– Uvjeren sam da će sredstva za sve mjere biti u cijelosti iskorištena i to me uistinu veseli – istaknuo je župan.

Da je gospodarstvu i obrtništvu svaka pomoć dobrodošla potvrđuju i u tvrtki Novoline koja je prošle godine koristila upravo te tri najtraženije mjere pomoći.

– Mi smo prošle godine koristili te mjere i zadovoljni smo. Dobili smo povrat novca nakon završenih investicija, nešto oko šest tisuća eura, i to nam je pomoglo u završetku cijelog posla koji smo planirali – kazao je osnivač i direktor tvrtke Nikola Buzdum ističući da nije bilo nikakvih problema u ostvarivanju i realizaciji dobivene pomoći.

Zadovoljstvo mjerama pomoći gospodarstvu izrazio je i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Izvor: https://bbz.hr/vijesti/%C5%BEupanija-raspisuje-nove-tri-mjere-pomo%C4%87i-gospodarstvu-i-obrtni%C5%A1tvu

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave