16.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Krapinsko-zagorska županija;81.796 eura za modernizaciju poljoprivredne proizvodnje

Ugovore ukupne vrijednosti 81.796,29 eura korisnicima je uručio župan Željko Kolar te im zahvalio što ulažu u povećanje konkurentnosti županijske poljoprivredne proizvodnje. „Kao županu mi je drago što je bio takav veliki interes i da smo morali povećati sredstva sa 60 na 81 tisuću eura kako bi svi koji su dobili iznad 35 bodova mogli ostvariti ovu potporu. Bitan je kontinuitet. To znači da na ovu mjeru možete računati i naredne dvije godine jer smo za sve mjere koje imamo predvidjeli da traju do 2025. godine tako da si možete planirati dinamiku investicija na svojim OPG-ovima“ – poručio je župan je Kolar poljoprivrednicima te izrazio zadovoljstvo što su danas uručeni i ugovori nekim novim poljoprivrednicima, no isto tako i što postoje poljoprivrednici koji se na županijske natječaje javljaju već sedam godina. „To znači da kod njih postoji kontinuirani napredak i povećanje poljoprivredne proizvodnje, a s druge strane imamo nove ljude koji se javljaju i koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Pozivam vas da nastavite i dalje. Mi smo duboko svjesni da je to najteža moguća proizvodnja jer kad napraviš apsolutno sve, dođe nevrijeme i sve je uništeno, a to je nažalost sve češće – poručio je Kolar.

Natječaj je bio otvoren od 29 ožujka od 27 travnja 2023. godine te su danas dodijeljeni ugovori za 19 odobrenih zahtjeva. „Zaprimili smo 25 zahtjeva koje smo zaprimili i obradili, 4 zahtjeva nisu prošla administrativnu provjeru, dok su ostali bili bodovani, i nastavno na iskazanu potrebu za vašim ulaganjima, župan je donio odluku kojom su se povećala sredstva za 21.796 eura više  nego što je bilo planirano, kako bi vi ostvarili potporu, i stavili na tržište prerađene proizvode, a ono što je bitno, da je to oprema koja će obogatiti vaše OPG-ove, i doprinijeti vašem razvoju i pozicioniranju na tržište“ – pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

OPG Gospodarstvo Ljubić ostvarilo je pravo na potporu od 5.607 eura za kupnju multimata za prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda. Vladimir Ljubić je nakon primitka ugovora istaknuo kako su ovakve pomoći vrlo važne za poslovanje njegovog gospodarstva. „To je novac koji je relativno jednostavno, bez nekakve velike papirologije moguće ostvariti. Mi smo korisnici ove potpore skoro pa u kontinuitetu već dugi niz godina, i moram reći da su nam nekad ta sredstva bila onako jezičac nekakav na vagi, oćemo opstati, nećemo opstati, bilo je kritičnih vremena, pa zahvaljujem još jednom u ime svih nas i nadamo se da ćemo ove godine, i idućih godina, i dalje imati na raspolaganju ovu liniju“ – kazao je Vladimir Ljubić.

Svim korisnicima potpora čestitao je i načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin koji se posebno osvrnuo na obitelj Ljubić. „Vrijedna obitelj koja marljivo radi, koja proizvode sve koje proizvodi ovdje u ovom gospodarskom objektu, još je i premalo, da ima više repromaterijala sve bi prodali, mi svi kupujemo, uz to kad se vozimo, uz cestu gore, postoji automat na kojem možete kupiti sir i vrhnje koje je odlično, želim im puno sreće kao i vama svima koji ćete uložiti ta sredstva koje ćete dobiti sigurno dobro, i da će vam dobro doći u budućnosti“ – kazao je načelnik Škreblin.

Izvor: https://www.kzz.hr/dodijeljene-nove-zupanijske-potpore-81796-eura-za-modernizaciju-poljoprivredne-potpore

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave