18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zagrebačka županija nagradila 243 učenika i 85 mentora

Zagrebačka županija nagradila je učenike osnovnih i srednjih škola, njih 243 koji su na državnim natjecanjima u aktualnoj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta te njihovih 85 mentora poklon bonovima u iznosu od 70, 100 i 140 eura. Po prvi puta dodijeljene su i nagrade za uspjehe na međunarodnim natjecanjima i to u vrijednosti 150 eura za europsko te 200 eura za svjetsko natjecanje. Svečani prijem tim povodom održan je u samoborskom Centru za mlade Bunker, a u ime Zagrebačke županije čestitke uspješnim učenicima i mentorima uputio je župan Stjepan Kožić koji je istaknuo kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima.

„Svjesni smo da put do uspjeha zahtijeva mnogo rada, truda, učenja, odricanja. Vi ste se suočili s tim izazovima i pokazali ste iznimnu upornost i snagu. Svatko od vas predstavlja primjer kako se kontinuiranim naporima i predanošću postiže izvrsnost. Vi ste budućnost!“, rekao je Kožić, dodavši kako je upravo obrazovanje niz godina prioritet u Zagrebačkoj županiji.

„Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji koja tijekom godina prati i nagrađuje naše uspjehe. Uz osvojene medalje na natjecanjima dolaze i nezaboravna putovanja i druženja koja su veliki poticaj za daljnje uspjehe,“ rekao je Roko Marić iz Zaprešića, učenik 2. razreda XV. Gimnazije u Zagrebu koji je osvojio dvije srebrne medalje i to na Svjetskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj 2022. godine u Kolumbiji te na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj ove godine u Latviji.

U ime grada domaćina ovogodišnjeg prijema učenika, čestite je uputio zamjenik gradonačelnice Grada Samobora Petar Burić, a prijemu je nazočila i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Inače, od ukupno 243 učenika osnovnih i srednjih škola, njih 100 je osvojilo prvo mjesto, 88 učenika dugo, a 55 učenika treće mjesto.

izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7303/zagrebacka-zupanija-nagradila-243-ucenika-i-85-men

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave