Prisegu su položili novoimenovani suci porotnici i suci porotnici za mladež Županijskog i Općinskog suda u Velikoj Gorici. Imenovala ih je Skupština Zagrebačke županije, njih ukupno 49.

„Vaša uloga izuzetno je važna u sudskim procesima. Uvjerena sam da je svatko od vas odabranih za ovu časnu dužnost moralna osoba koja je sposobna samostalno i pravedno odlučivati“, poručila je sucima porotnicima predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Kornelija Kallay-Blažeković, zamjenica v.d. predsjednice Županijskog suda u Velikoj Gorici apelirala je na suce porotnike da se “ne boje suca, već da mu budu pomoć i korektiv”.

„Budite pomoć sucu sa svojom savješću i promišljanjima“, rekla je sutkinja Kallay-Blažeković, naglasivši da je značaj sudaca porotnika izuzetno bitan.

„I vi možete pridonijeti da pravosuđe ide u dobrom smjeru i dobije veći ugled od onoga koji trenutno ima“, naglasila je. 

Na položenoj prisezi sucima porotnicima čestitala je i Željana Kauzlarić, predsjednica Općinskog suda u Velikoj Gorici, poručivši neka odgovorno i predano obavljaju svoju funkciju.

Izvor tekst i fotografije: Zagrebačka županija