19.5 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Novih 60 tisuća eura potpora za 29 privatnih iznajmljivača s područja Koprivničko-križevačke županije

U prostorima Županijske uprave danas su potpisani ugovori kojima su dodijeljene financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, koje su osigurane preko Javnog poziva koji je raspisala županijska Turistička zajednica. Također su potpisani i ugovori o partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Koprivnice i Turističkom zajednicom grada Đurđevca, vezano uz manifestacije Renesansni festival i Picokijadu, za koje je županijska Turistička zajednica, kao regionalna zajednica, ostvarila potporu Hrvatske turističke zajednice.

Ugovore je s vlasnicima privatnih smještaja potpisao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, a dodijeljeno je ukupno 60 tisuća eura za 29 iznajmljivača. Župan je izrazio zadovoljstvo što raste interes za potpore, obzirom da je prošle godine bilo njih 20, a one se dodjeljuju treću godinu zaredom kao direktna potpora iznajmljivačima.

quote desni 3Drago nam je što smo osmislili ovaj alat za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, a njihov nedostatak je zapravo sistemski problem za koji se nadamo da će se u budućnosti promijeniti. Veseli nas povećan interes ove godine te smo rebalansom osigurali da svi vi dobijete sredstva. Svrha ove mjere, uz direktnu pomoć iznajmljivačima, je poticanje bavljenja turističkom djelatnošću, a smatramo da u tom području ima mnogo prostora za napredak. Kao što uvijek govorimo, da bi se to ostvarilo mora postojati optimalan spoj privatnog i javnog sektora i nadam se da će se to posložiti. Poseban uspjeh je što je na temelju prva dva poziva otvoreno 11 novih smještajnih objekata, a po završetku projekata imat ćemo još 9 novih. Čestitam vam na ostvarenim sredstvima, kao i na odluci da se bavite ovom djelatnošću, te vam želim mnogo uspjeha i sreće u radu“, istaknuo je župan.

Osvrnuvši se na potpore Hrvatske turističke zajednice za Renesansni festival i Picokijadu, župan je kazao je naša županijska Turistička zajednica ostvarila respektabilnu potporu od 205 tisuća eura za četiri projekta, a ostala dva su „Promocija Koprivničko-križevačke županije kao idealne destinacije za vikend odmor“ i „Standardizacija i certifikacija uspostava sustava kvalitete u ruralnom turizmu“.

quote desni 3Hrvatska turistička zajednica također je i našim lokalnim turističkim zajednicama dodijelila 213 tisuća eura, primjerice za Križevačko veliko spravišče, Prkačijadu, Ljeto na Šoderici i slične manifestacije, čime će se unaprijediti turistička ponuda naše Županije, povećati naša vidljivost na turističkoj karti Hrvatske te povećati broj dolazaka i noćenja“, dodao je župan

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev pridružila se čestitkama povodom današnjih potpisivanje ugovora te je naglasila:

quote desni 3Renesansni festival i Picokijada naše su top manifestacije, a Renesansni festival je 2019. godine proglašen i najboljom manifestacijom Hrvatske. Potpore su nam odobrene u najvećem iznosu dosad, za Renesansni 50 tisuća eura, a za Picokijadu 45 tisuća, 205 tisuća eura ukupno, i vjerujem da je to pokazatelj da se u našoj Županiji dobro radi. Također nas veseli treća godina potpora privatnim iznajmljivačima za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, a spomenimo kako smo jedina regionalna turistička zajednica koja provodi ovakav projekt i dodjeljuje potpore privatnom sektoru.“

Ugovore o partnerstvu sa županijskom Turističkom zajednicom potpisali su direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan te direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček. Zahvalili su Županiji i županijskoj Turističkoj zajednici na podršci u realizaciji ovako financijski i organizacijski zahtjevnih projekata, dodavši kako naša županija posjeduje mnoge tradicijske, kulture i prirodne resurse za još bolje pozicioniranje na turističkoj karti.

U ime privatnih iznamljivača obratio se Zoran Setinšek koji je također zahvalio Županiji na pomoći koja im mnogo znači te ih motivira na bavljenje turističkom djelatnošću i stvaranje još boljih uvjeta za turiste.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac i suradnici.

Izvor tekst i fotografije: Koprivničko-križevačka županija

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave