18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Sisačko-moslavačka županija objavila javni poziv za dodjelu 17 stanova na privremeno korištenje

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za dodjelu stanova na privremeno korištenje našim sugrađanima čiji su domovi oštećeni tijekom razornih potresa koncem 2020. godine.

Riječ je o 17 stanova koji su smješteni u Sisku, Glini, Hrvatskoj Kostajnici, Dvoru, Vrginmostu, Topuskom i Jasenovcu, a koje je Sisačko-moslavačka županija uredila i opremila kako bi stambeno zbrinula naše sugrađane koji su u potresu ostali bez svojih domova.

Stanovi se dodjeljuju na privremeno korištenje, a korisnici u njima mogu ostati sve do završetka obnove njihovih domova.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stana na privremeno korištenje imaju hrvatski državljani koji imaju prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije te koji su vlasnici stana/kuće ili su koristili stan/kuću u vrijeme potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine koja je mišljenjem ovlaštenih stručnjaka za brzu procjenu oštećenja utvrđena neuporabljivom ili privremeno neuporabljivom za stanovanje (oznake N1, N2, PN1 I PN2).

Prioritet u stambenom zbrinjavanju imaju osobe koji su korisnici mobilnih stambenih jedinica (kontejnera), a svi koji ostvaraju uvjete, sukladno Javnom pozivu, prijavu mogu podnijeti do 27. srpnja 2023. godine do 15,00 sati poštom ili osobno u pisarnici Sisačko-moslavačke županije, Ante Starčevića 29, 44000 Sisak.

U posljednje dvije godine Sisačko-moslavačka županija već je uredila i opremila 15 stanova u Sisku, Petrinji, Popovači, Topuskom, Kutini i Novskoj koji su također namijenjeni za smještaj naših sugrađana čiji su domovi teško oštećeni u potresu. Svih 15 stanova temeljem Javnih poziva dodijeljeni su obiteljima koje se sada nalaze u stabilnim, čvrstim i sigurnim prostorima, a u njima mogu ostati sve dok se njihov dom ne obnovi.

Izvor: Fotografije i tekst: Sisačko-moslavačka županija

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave