20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

Posljedice olujnog nevremena na području Zagrebačke županije

Prema informacijama Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije od 19. srpnja u 16 sati kada je središnju Hrvatsku zahvatilo snažno olujno nevrijeme Županijski operativni centar zaprimio je 1531 dojavu o izvanrednim događajima na području Zagrebačke županije. Do 24. srpnja vatrogasne su postrojbe izvršile 1263 intervencije, dok je u tijeku njih još 268.

Olujno nevrijeme najviše je zahvatilo područje Zaprešića gdje je zaprimljeno 327 dojava, Svete Nedelje sa 282 dojave i Ivanić-Grada sa 252 dojave.

Prema dosadašnjim informacijama diljem Zagrebačke županije oštećeno je oko 900 krovišta privatnih kuća i gospodarskih objekata, dok je uslijed pada stabla na području općine Rugvica jedna osoba ozlijeđena i van životne je opasnosti.

Najviše vatrogasnih intervencija obuhvaćalo je sanaciju oštećenih krovišta, uklanjanje srušenih stabala s objekata, elektro energetskih vodova i prometnica, uklanjanje predmeta koji prijete od pada s visine i dr.

Na intervencijama je do sada sudjelovao 2731 vatrogasac s 1135 vozila, a vatrogasne postrojbe iz Vrbovca i Jastrebarskog bile su tri dana u ispomoći na području Samobora i Svete Nedelje.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave