20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

U Samoboru počela gradnja vrtića

Rješava se dugogodišnji problem nedostatka vrtićkih kapaciteta

Počeli su radovi na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića „Izvor“ u Samoboru i izgradnji novog vrtića u Molvicama, vrijedni preko 5 milijuna eura. Time će se osigurati više od 150 novih mjesta za samoborske mališane te riješiti dugogodišnji problem nedostatka vrtićkih kapaciteta u gradu Samoboru.

Kamen temeljac danas je prilikom svečanog početka radova na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića „Izvor“ u Ulici Gustava Krkleca položila gradonačelnica Petra Škrobot, njezin zamjenik Petar Burić, zamjenici predsjednika Gradskog vijeća Zvjezdana Sečen i Martin Komes te ravnateljica vrtića „Izvor“ Martina Trošelj.


U temelje je položena vremenska kapsula s Poveljom Grada Samobora, ali i crtežima i porukama djece dječjeg vrtića ”Izvor” budućim generacijama. „Iznimno mi je drago da su počeli radovi na dogradnji DV Izvor čime će se prostor vrtića proširiti za
oko 1 500 m2 te će mjesta u vrtiću biti za još preko stotinu mališana , ukupno 6 dodatnih dječjih grupa; 4 vrtićke te 2 jasličke grupe. Ulaganje u odgoj i obrazovanje jedan je od naših prioriteta, a provedba ovog projekta, kao i gradnja novog vrtića u Molvicama, to i potvrđuje. Drago mi je vidjeti da se u Samobor doseljava sve više mladih obitelji i da broj djece kontinuirano raste, stoga su ovakve velike investicije i više nego potrebne i pokazatelj su da se Samobor razvija i da napreduje, a na nama je da osiguramo što bolje uvjete za to. Za dogradnju vrtića „Izvor“ i izgradnju novog vrtića u Molvicama osigurali smo 5 milijuna eura, od čega 1, 5 milijuna eura iz fondova EU. To je smjer kojim idemo – aplicirati na što je više moguće natječaja i dobiti sredstva kako za ove projekte tako i za sve ostale na kojima radimo – rekla je gradonačelnica Petra Škrobot te zahvalila gradskim vijećnicima koji su podržali projekt te svima koji su na bilo koji način u njega uključeni.
Gradonačelnica je izvođačima radova zaželjela puno uspjeha u radu kako bi iduće godine objekti novih vrtića bili spremni za otvorenje i prihvat mališana.
Zadovoljstvo što je počela dogradnja vrtića „Izvor“ izrazila je i ravnateljica vrtića, Martina Trošelj kazavši kako je potreba za novim mjestima u vrtiću velika.

„Zahvaljujem Gradu Samoboru koji je čuo naše potrebe, prepoznao ih i podržao. Ovaj vrtić već dugo čeka proširenje kapaciteta. Dogradnja vrtića najviše će razveseliti roditelje čija se djeca nisu ove godine uspjela upisati, a novom vrtiću vesele se i sadašnji i budući polaznici. Djeca su povodom početka radova nacrtala svoje svoje želje i napisala poruke za buduće naraštaje koje smo stavili u vremensku kapsulu“ – rekla je ravnateljica vrtića Matina Trošelj.
U ime izvođača radova na dogradnji vrtića “ Izvor“ Darko Lovrić, direktor tvrtke Izgradnja futura d.o.o. poručio je kako je siguran da će opravdati ukazano povjerenje i radove u roku od 13 mjeseci privesti kraju.
Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića „Izvor” vrijedna je 3.090.133,81 €, a iz EU fondova za program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. odobreno je 974.716,30 €. Čelnici Grada uz pratnju gradskih vijećnika kao i predstavnika tvrtki izvođača i nadzora obišli su i radove na novom dječjem vrtiću u Molvicama. Vrijednost radova na ovom vrtiću iznosi 1.749.494,83 €, a iz EU fondova dobiveno je 487.390,49 €. Vrtić u Molvicama završen bi trebao biti do konca ove godine, a da ne bi trebalo biti nikakvih problema vezano za planirane rokove – potvrdio je u ime izvođača radova tvrtke Domus plus, Luka Kupešić, naglasivši kako mu je drago da se Samobor odlučio za gradnju ekološki prihvatljivog montažnog objekta.
Ravnateljica vrtića Grigor Vitez Josipa Milaković naglasila je kako ju veseli što će se u MolvIcama otvoriti novi objekt za preko 50 mališana, koji će im postati mjesto puno uspomena na kojem će rasti, razvijati se ali i provoditi vrijeme u igri i veselju.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave