20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

Preko milijun eura za 27 projekata gradova i općina u Zagrebačkoj županiji

Uređenje prometnica i biciklističkih staza, dogradnja dječjeg vrtića i modernizacija javne rasvjete samo su neki od ukupno 27 projekata gradova i općina s područja Zagrebačke županije za koje su danas uručeni preko milijun eura vrijedni ugovori o sufinanciranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ugovori su dodijeljeni iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini te Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Ministar Šime Erlić osvrnuo se kako je na području Zagrebačke županije do sada realizirano preko 600 milijuna eura vrijednih EU projekata. „Osim velikih projekta kojima se rješavaju krucijalna pitanja, isto tako su važni i mali projekti poput društvenih domova, dječjih igrališta ili javne rasvjete, a kako bi izjednačili životne uvjete u urbanim i ruralnim sredinama“, rekao je Erlić.  

„Zaista je široka lepeza namjena za koje su naši gradovi i općine ostvarili bespovratna sredstva. Zahvala Vladi i resornom ministarstvu što prepoznaju potrebe naših lokalnih sredina i rade programe s ciljem ravnomjernog razvoja cijele zemlje“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako i Zagrebačka županija osigurava značajna sredstva za projekte gradova i općina.

„Na godišnjoj razini riječ je o oko 4 milijuna eura, a sredstva se dodjeljuju za projekte iz područja prometa i komunalne infrastrukture, ruralnog razvoja te gospodarstva i fondova EU“, istaknuo je Kolarec.

Među odobrenim projektima je i onaj Općine Dubravica koja je bila domaćin dodjele ugovora. Radi se o projektu rekonstrukcije Kumrovečke ceste izgradnjom nogostupa za koji je odobreno 25 tisuća eura.

„To je dionica od preko kilometar nogostupa s oborinskom odvodnjom, što nam je dosta velika investicija. Za našu malu općinu svaki euro dobro dođe i vjerujem da ćemo ovu investiciju  realizirati u vrlo kratkom roku“, rekao je Marin Štritof, načelnik Općine Dubravica.

Izvor tekst i fotografije:Zagrebačka županija

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave