19.5 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

800 vatrogasca tijekom vikenda odradilo 87 intervencija

Na području Zagrebačke županije protekla tri dana radi obilnih padalina koje su uzrokovale porast vodostaja rijeka i njihovo plavljenje u intervencijama na više lokacija u Zagrebačkoj županiji sudjelovalo je preko 800 vatrogasaca koji su odradili 87 intervencija obrane od poplave.

Najkritičnije je bilo u subotu u Brdovcu gdje su se evakuirali stanovnici i branile kuće, a jučer i noćas kritično je bilo u općinama Rugvica i Orle i Ivanić-Gradu radi visokih vodostaja gdje su sve operativne snage zajedno sa stanovnicima izrađivali zečje nasipe radi sprečavanja izlijevanja Save iz korita.

Tijekom cijelog vikenda zajedno s vatrogascima, pripadnicima civilne zaštite i djelatnicima Hrvatskih voda teren su obilazili zamjenici župana Damir Tomljenović i Ervin Kolarec koji je ujedno načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

U subotu su obišli Brdovec, Zaprešić, Svetu Nedelju i Rugvicu, dok su u nedjelju bili u Rugvici, Velikoj Gorici i Orlima.

Zamjenik župan Tomljenović zahvalio se svim operativnim snagama civilne zaštite, a posebice vatrogascima na uloženom trudu. „Vatrogasci Zagrebačke županije uvijek su tu za naše stanovnike. Ponosni smo jer imamo jednu od najbrojnijih i najbolje organiziranih vatrogasnih zajednica u Hrvatskoj. Naravno, naša je dužnost osigurati im dostatna sredstva za rad i opremu što Zagrebačka županija i čini“. Napomenuo je i da će Zagrebačka županija čim zaprimi zahtjeve od gradova i općina i proglasiti prirodnu nepogodu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Slavko Povrlišek, također je pohvalio rad vatrogasaca i istaknuo njihovu nezamjenjivu ulogu u ovakvim situacijama: “I sami ste se na terenu osvjedočili kako su jedine prave snage one vatrogasne, koje rade, šute i pomažu ljudima“.

„Od petka smo u stalnom kontaktu s lokalnim stožerima i nadležnim institucijama i obilazimo teren. Sve službe i operativne snage predano danonoćno odrađuju svoj posao kako bi zaštitili naše stanovnike i njihovu imovinu“, rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite i zamjenik župana Kolarec te naglasio „Vatrogasci su naša najjača snaga. Oni odrađuju sjajan i lavovski posao u svim mjestima gdje je to potrebno“.

Sve službe i dalje su na terenu i prate situaciju te će po potrebi reagirati.

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7376/800-vatrogasca-tijekom-vikenda-odradilo-87-interve

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave