20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

U GRUBIŠNOM POLJU GRADIT ĆE SE CENTAR ZA STARIJE OSOBE

Grad Grubišno Polje putem Razvojne agencije AGRO, a u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u ožujku ove godine na natječaj Ministarstva rad, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prijavio je dosad najveći strateški projekt u povijesti tog grada pod nazivom „Centar za starije osobe“.

Odlične vijesti stigle su danas iz Grubišnog Polja. Projekt je odobren i očekuje se izgradnja centra na površini od 4800 četvornih metara.

Koliko je važna izgradnja centra koji kroz partnerstvo od samog početka snažno podupire Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Marušićem govori i podatak da se nakon završetka izgradnje centra očekuje 60-tak novotvorenih radnih mjesta za osobe koje će skrbiti o korisnicima centra s područja cijele županije.

Ukupna vrijednost projekta je 9.223.455,16 EUR, a odobrena su bespovratan sredstva u iznosu od 6.138.429,00 EUR. Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija.

Planirano je uvođenje izvaninstitucionalnih usluga za više od 200 korisnika koje se odnose na dostavu obroka pomoć u kući, savjetovanje, obavljanje redovnih sistematskih pregleda te cjelodnevni i poludnevni boravak. Cilj je stvoriti okruženje koje potiče aktivnosti i socijalnu interakciju starijih osoba stvarajući im priliku da ostanu aktivni i povezani s lokalnom zajednicom.

Ovaj projekt označava ključan korak prema stvaranju bolje budućnosti za naše najstarije sugrađane, omogućavajući im dostojanstven život i podršku koja im je potrebna.

Izvor: https://bbz.hr/vijesti/u-grubi%C5%A1nom-polju-gradit-%C4%87e-se-centar-za-starije-osobe

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave