20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

 Potpisan ugovor o izgradnji novog vrtića u Velikoj Ostrni: Rok izgradnje do Božića – upisi u ožujku sljedeće godine

U kontekstu najnovijih podataka Državnog zavoda za statistiku po kojima je Dugo Selo prvi hrvatski grad s najvišim vitalnim indeksom (120), danas su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Nenad Panian i direktor tvrtke DOMU PLUS d.o.o. Grga Mrkonjić potpisali ugovor o javnoj nabavi za izgradnju novo dječjeg vrtića u naselju Velika Ostrna.

Na zemljištu iza Vatrogasnog doma Ostrna uskoro započinju radovi na izgradnji novog vrtića ukupne površine 800 m2 koji će omogućiti, sukladno državnom pedagoškom standardu, smještaj 80-ero djece u 4 odgojne skupine. Vrtići prostor će biti područno odjeljenje matičnog objekta DV Dugo Selo bez centralne kuhinje. Ovom izgradnjom broj trenutno neupisane djece (40 do 50-ero) bio bi time riješen.

„Ovo je presretan trenutak za mene osobno, ali i za naš grad. Pratili smo prirodna kretanja stanovništva i tijekom proteklih godina radili na projektima proširenja vrtićkih kapaciteta. Veselim se što potpisujemo ugovor s tvrtkom koja gradi montažne objekte, objekte koji su se nakon proživljenih potresa i jakih oluja pokazali najkvalitetnijim, najbržim u izgradnji i najisplativijim. Montažna gradnja će nam omogućiti dugoročnu politiku gradnje javnih objekata jer imamo rokove, što je u ovom trenutku najteže dobiti, kvalitetu, energetsku učinkovitost i povoljnost. Vrtić u Ostrni trebao bi biti dovršen do kraja godine, a slijedeće godine kreće izgradnja novog vrtića u Ulici Klanjec s novih 8 grupa, s mogućnošću izgradnje dvorane i drugih sadržaja. Grad Dugo Selo neće biti samo grad s najvišim vitalnim indeksom, već grad ugodnog življenja“, poručio je tom prilikom gradonačelnik

Panian.

Direktor tvrtke DOMUS PLUS d.o.o. Mrkonjić napomenuo je kako se „europski trend gradnje nastavlja u Hrvatskoj, a današnjim potpisivanjem ugovora i u Dugom Selu“. Istaknuo je podatak da su „tvrtka s višegodišnjim iskustvom u projektiranju i izradi montažnih objekata na brz, precizan i kvalitetan način sve sa ciljem da dugoselski mališani dobe svoje prostor“. S obzirom da imaju „striktne rokove direktor Mrkonjić je uvjeren kako će u partnerskom odnosu s Gradom iste i ispoštovati te objekt predati do Božića“, najavio je.

Pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić istaknuo je da se projekt financira sredstvima Europske unije – NextGenerationEU iz Mehanizma za oporavak i otpornost prema programu NPOO-a, a ukupna vrijednost investicije iznosi 1.535.580 eura.

„Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom zadala si je misiju da s obzirom na sve brojnije mlade obitelji, djecu i ubrzan razvoj, nastoji osigurati smještaj svoj djeci u vrtiću, a prvi korak je upravo izgradnja dodatnih kapaciteta, kao i proširenje i uređenju postojećih prostora. Po dobivanju uporabne dozvole za novi vrtić u Ostrni slijedi didaktičko opremanje vrtića te uređenje eksterijera i parkinga tako da bi se upisi mogli organizirati u ožujku sljedeće godine“, kazao je pročelnik Savić.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su također dogradonačelnica Jasminka Kokot Bambić, pročelnik za gospodarstvo i financije Dean Dragičević i ravnateljica DV Dugo Selo Draženka Sesan.

Izvor tekst i fotografije: Grad Dugo Selo

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave