20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

ZAVRŠENA SANACIJA PROMETNICE MALA LUDINA-KOMPATOR-MUSTAFINA KLADA

– u povodu Dana Općine Velika Ludina sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima nazočio je svečanom otvorenju sanirane županijske ceste Mala Ludina-Kompator-Mustafina Klada.

„Sisačko-moslavačka županije je u suradnji s Općinom Velika Ludina i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture RH sanirala i modernizirala prometnicu na području općine Velika Ludina koja vodi od Male Ludine preko Kompatora do Mustafine Klade. Duljina sanirane prometnice je 9 km, a vrijednost radova oko 1,4 milijuna eura. S ciljem osiguravanja kvalitetnijih prometnica i sigurnog prometovanja diljem naše županije, Sisačko-moslavačka županija putem Županijske uprave za ceste SMŽ surađuje s jedinicama lokalne samouprave kroz program zajedničkog financiranja sanacije prometnica. Nastojimo sanirati, modernizirati i izgraditi što više novih prometnica na području županije, povezujemo ruralna područja s urbanim središtima te podižemo kvalitetu prometovanja“ – izjavio je ovom prilikom župan Ivan Celjak.

Prilikom rekonstrukcije prometnica je dodatno proširena što će povećati sigurnost prometovanja ovom izrazito frekventnom dionicom. 

NAJVEĆA INVESTICIJA U CESTOVNU INFRASTRUKTURU NA PODRUČJU OPĆINE

Zadovoljstvo završetkom rekonstrukcije prometnice istaknuo je i načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović – „Veliki je značaj ove prometnice jer smo njome dobili dobru povezanost općine Velika Ludina, odnosno Sisačko-moslavačke županije s dvije susjedne županije, Bjelovarsko-bilogorskom i Zagrebačkom županijom. Ujedno, sanacija ove prometnice predstavlja dosad najveće ulaganje u cestovnu infrastrukturu na području općine“.

Općina Velika Ludina završila je i modernizaciju dijela nerazvrstane ceste Ulice Gaj koja povezuje naselja Vidrenjak i Mala Ludina. Ukupna vrijednost radova modernizacije ove prometnice iznosila je oko 114 tisuća eura, a iznos od 42 tisuće eura financiran je putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno Programa održivog razvoja lokalne zajednice za područje Sisačko-moslavačke županije.

OBILJEŽEN POČETAK BERBE JABUKA U MOSLAVINI

Župan Ivan Celjak nazočio je i tradicionalnoj manifestaciji „Jabuka crvenika“ koja se održava u sklopu Dana Općine Velika Ludina. Općina Velika Ludina, poznata po svojoj voćarskoj i vinogradarskoj tradiciji, daleko je poznata i po uzgoju jabuka. Plantažni nasadi jabuka na području Katoličkog Selišta podižu se 1970-tih godina, a  danas se na ludinskom području višegodišnji nasadi uzgajaju na oko cca 279 ha.

Ubiranjem prve jabuke, čime je simbolično obilježen početak berbe jabuka u Moslavini, župan je svim voćarima poželio uspješnu berbu.

Današnjem programu u sklopu Dana Općine Velika Ludina nazočila je i saborska zastupnica Marijana Petir.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave