16.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Zelinčanin Alen Nokaj viceprvak Europe u savate boksu

Europsko savate prvenstvo održano je proteklog petka i subote u sportskoj dvorani u Rugvici. Sudjelovalo je 120 natjecatelja iz 15 zemalja. Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je deset natjecatelja, a najuspješniji među njima bili su članovi Savate kluba Čigra iz Svetog Ivana Zeline Alen Nokaj koji se okitio titulom viceprvaka Europe, dok je broncu osvojila Martina Žilić.

„Ovo je po prvi puta da se prvenstvo održalo u Hrvatskoj i svi su zadovoljni organizacijom u čemu su nam pomogli brojni pojedinci, ali i institucije. Vjerujem kako će popularnost savatea nakon ovog prvenstva uvelike porasti“, rekao je predsjednik rugvičkog Savate kluba Silver eagle Hrvoje Velić.

„Lijepo je vidjeti na jednom mjestu ovoliko mladih ljudi koji se bave sportom i imaju volju za treniranjem. Zagrebačka županija niz godina ulaže u sport, ali i sportske objekte koji mogu ugostiti ovakva natjecanja“, rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović koji je otvorio prvenstvo.  

Pozdravne riječi uputio je načelnik općine Rugvica Mato Čičak izrazivši zadovoljstvo što je domaćinstvo organizacije europskog natjecanja pripalo klubu koji djeluje na području Rugvice.

izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7393/zelincanin-alen-nokaj-viceprvak-europe-u-savate-bo

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave