20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

Gradonačelnik Tomašević najavio projekt revitalizacije Zagrebačke uspinjače

Na redovnoj konferenciji za medije gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je projekt revitalizacije Uspinjače. Zagrebačka uspinjača je javno prometalo koje spaja zagrebački Gornji i Donji grad.

“Nakon dugo, dugo godina Grad Zagreb ulaže 7 000 000 eura u obnovu Zagrebačke uspinjače, koja je toliko stara i toliko devastirana i zanemarivana, što se tiče održavanja da je zapravo blizu toga da izgubi upravnu dozvolu za rad. Doista je bilo nužno da krenemo u revitalizaciju Uspinjače. Dobar dio sredstava za tu revitalizaciju ćemo povući iz EU fondova iz ITU sredstava”, kazao je gradonačelnik Tomašević.

Istaknuo je koliko će projekt trajati i koliko dugo neće raditi Uspinjača.  “Taj projekt će trajati 24 mjeseca. Za vrijeme radova, u te dvije godine koliko će se raditi na projektu, planira se negdje između šest do dvanaest mjeseci, da neće moći raditi Uspinjača. Znači, kroz veći dio vremena izvođenja radova Uspinjača će raditi, no jedan dio perioda radova ona neće biti u funkciji. To je doista nužno da se napravi. Desetljećima se nije radilo na vrijeme”. zaključio je gradonačelnik.

Foto: Jabuka TV

Zagrebačku uspinjaču održava i vodi Zagrebački električni tramvaj. Osim novosti u vezi revitalizacije Zagrebačke uspinjače, podsjećamo na vijest o nabavci rabljenih tramvaja. Naime, dok se čeka isporuka novih tramvaja, Grad Zagreb i ZET pristupili su nabavci rabljenih tramvaja temeljem otvorenog postupka javne nabave. Riječ je o 11 niskopodnih tramvaja iz njemačkog grada Augsburga. Isporuka prvog rabljenog tramvaja očekuje se već u rujnu.

Izvor: https://www.zagrebancija.com/gradonacelnik-tomasevic-najavio-projekt-revitalizacije-zagrebacke-uspinjace/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave