18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Započela je izgradnja prvog dječjeg vrtića u Općini Martinska Ves

U naselju Strelečko započela je izgradnja prvog dječjeg vrtića na području Općine Martinska Ves. Izgradnja se financira iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje ‪2014.-2020., a vrijednost radova iznosi ‪767.647,49 eura. Sisačko-moslavačka županija se uključuje u gotovo svaki projekt na području Županije, rekao je župan Ivan Celjak: „Isto tako smo uključeni u ovaj projekt. Nažalost, pokazalo se da je izvođenje skuplje od sredstava koja je Općina osigurala putem Ministarstva poljoprivrede, tako da smo mi osigurali 100 000 € za izgradnju ovog vrtića. Znamo da postoji velika potreba za vrtićima na području čitave Sisačko-moslavačke županije. I Vlada RH je također to prepoznala, kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti osigurana su sredstva za izgradnju novih vrtića. Ono što se uvodi je da Vlada snosi trošak smještaja djeteta u vrtiću što će znatno rasteretiti jedinice lokalne samouprave, kao osnivače vrtića, a isto tako će omogućiti proširenje vrtićkih kapaciteta.

Činjenica da je riječ o prvom dječjem vrtiću na području općine dovoljno govori o važnosti ovog projekta za stanovnike, rekao je načelnik Stjepan Ivoš. Roditelji su se snalazili na različite načine, u čemu im pomaže i Općina sa 1 000 kuna po djetetu, ali nije imala kapaciteta za vrtić. Ivoš je najavio i mogućnost osnivanja jedne vrtićke skupine u samoj Martinskoj Vesi.

Župan Celjak je govorio i o projektu Sisačko-moslavačke županije u Sisku: „Osim što pomažemo jedinicama lokalne samouprave u izgradnji vrtića, pokrenuli smo i pilot-projekt županijskog vrtića i gradimo naš prvi vrtić u kompleksu u Rimskoj 19 u Sisku. Tamo ćemo imati vrtić za 47-ero djece. Trenutno je zgrada podignuta, konstrukcija je završena i očekujemo u idućoj godini da će vrtić biti gotov i da ćemo osigurati kapacitet i izvrsne uvjete i za sisačke vrtićance. U tom pilot-projektu namjeravamo osigurati i pojačan program stranog jezika, sporta, matematike, glazbene kulture. Time ćemo dobiti vrhunske uvjete za predškolski odgoj naše djece.“

Izvor: Press matrerijal

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave