Na našem šarmantnom starom gradskom trgu pri Mihanoviću održano je od 29. rujna do 1. listopada već 22. izdanje naše tradicionalne kulturno-turističke manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu”. Pripremajući ovogodišnji program organizatori su poželjeli samo lijepo vrijeme, a kao nagrada za uloženi trud stigla su im tri sunčana i izuzetna topla jesenska dana kakva se samo mogu poželjeti.

Zahvaljujući  brojnim sudionicima kulturno-umjetničkog programa posjetitelji subotnjeg i nedjeljnog programa mogli su vidjeti vrlo zanimljiv i živopisan program glazbenih amatera. Tradicionalni  8. susret “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše” na pozornicu ovogodišnje “Zahvale jeseni” donio je ponovno šarenilo narodnih nošnji i kostima, ali i uvijek zanimljiv glazbeno-plesni program. Bila su to još jednom dva lijepa poslijepodneva ispunjena pjesmom i plesom, ali što je najvažnije i osmijesima i zadovoljstvom i publike i izvođača. 

Tradicijski sajam na “Zahvali jeseni u Klanjcu” ove je godine okupio 40-tak izlagača. Domaća zimnica, med i proizvodi od meda, voćna vina, voćne rakije i likeri, proizvodi od buča, voće, povrće, prirodni ljekoviti pripravci, ručni radovi, rukom izrađeni nakit, domaći kolači … sve se to ponovno moglo vidjeti, probati i kupiti na “Zahvali jeseni” zahvaljujući vrijednim proizvođačima i hobistima, a vruća domaća bučnica i štrudle članica DVD-a Klanjec nestale su već u subotu.

Sajmenu ugostiteljsku ponudu pružili su ugostitelji pa je tijekom vikenda svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije najveću klanječku kulturno-turističku manifestaciju organizirali su Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec uz potporu Turistička zajednica Biser Zagorja i uz pomoć Gradske knjižnice “Antun Mihanović” i naših vrijednih volontera.

Izvor tekst i fotografije: Grad Klanjec,

Nikad posjećenija Zahvala jeseni u Klanjcu. Vjerujemo da ste bili s nama!