18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

PRVI ROĐENDAN DNEVNOG CENTRA ZA STARIJE OSOBE U NOVSKOJ

Uz prigodni bogat program i pjesmu, Dnevni centar za starije osobe u Novskoj, koji djeluje u sklopu Doma za starije osobe Sisak, proslavio je danas svoj prvi rođendan. Čestitku za prvu godinu djelovanja, u ime župana Ivana Celjaka, uputio je njegov zamjenik Mihael Jurić koji je naglasio kako Sisačko-moslavačka županija provodi brojne značajne projekte u cilju poboljšanja kvalitete života naših sugrađana u njihovoj zlatnoj dobi.

„Umirovljenici su ponos naše zajednice za koje želimo osigurati standard kakav i zaslužuju u svojim zlatnim godinama. Sisačko-moslavačka županija proširuje smještajne kapacitete za umirovljenike pa smo tako u Sisku, osim što smo obnovili postojeći Dom za starije osobe, kupili i jednu zgradu za oko 70 novih korisnika. U Sisku, Glini i Petrinji gradimo umirovljenička naselja po najvišim standardima, a u kutinskom Domu uskoro očekujemo useljenje prvih umirovljenika“, rekao je Jurić.

Posebno je istaknuo kako će dogradnjom Dnevnog centra za starije osobe, Novska prvi put dobiti i Dom za starije osobe Novska u kojem će biti osiguran smještaj za oko 45 korisnika te izvaninstitucionalne usluge poput posudionice ortopedskih pomagala, psihosocijalne podrške i savjetovanja.

Na ovaj značajan projekt, vrijedan 3,5 milijuna eura, osvrnuo se i zamjenik gradonačelnice Grada Novske Siniša Kesić.

„Na proljeće očekujemo početak izgradnje Doma za starije osobe u Novskoj u stopostotnom financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike“, izjavio je Kesić.

Čestitkama se pridružila i ravnateljica Doma za starije osobe Sisak Ružica Čakširan istaknuvši kako je Dnevni centar za starije osobe u Novskoj u godini dana rada prepoznat od građana Novske koji se posebno vesele i izgradnji prvog Doma za starije osobe.

Ugovor za dogradnju i opremanje Centra za starije osobe Novska uručili su početkom ovog mjeseca predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić Gradu Novskoj, a Sisačko-moslavačka županija bit će partner na ovom projektu.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave