18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Pregrade

u Gradskoj je vijećnici u Pregradi održana 16. sjednica Gradskog vijeća kojoj je prisustvovalo devet vijećnika. Pred vijećnicima se našlo 16 točaka dnevnog rada, a nakon konačnog usvajanja zapisnika s 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Pregrade, Gradsko vijeće je razmotrilo Godišnji plan i program rada Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada za odgojno-obrazovnu 2023./2024. godinu, te jednoglasno donijelo odluku o usvajanju istog, razmotrilo prijedlog i s osam glasova za i jednim suzdržanim donijelo Odluku o naknadama predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, donijelo jednoglasnu Odluku o imenovanju predstavnika u Povjerenstvu za pregled i ocjenu zahtjeva za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Pregrade, a zatim razmotrilo i prijedlog te donijelo Odluku o donošenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda, također jednoglasno.

Na dnevnom redu se našlo i razmatranje prijedloga te jednoglasno donošenje Strategije zelene urbane obnove, razmatranje prijedloga i jednoglasno donošenje zaključka o prihvaćanju Polugodišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna. Razmotreni su prijedlozi i jednoglasno donesena Odluka o proglašenju nerazvrstane ceste K2.8 K.2-Odvojak Bayer-Premrl – javnim dobrom, Odluka o proglašenju nerazvrstane ceste K-3.3.1 Pl-11.1-Odvojak Krog Tomislav, Odluka o proglašenju nerazvrstane ceste P38.1 Ž2119-odvojak Čuček – javnim dobrom, Odluka o proglašenju nerazvrstane ceste P39.1.2 P39.1-Odvojak Pavlinić – javnim dobrom, Odluka o proglašenju nerazvrstane ceste V-10.2 V10-Odvojak II-Ćurković – javnim dobrom te Odluka o proglašenju nerazvrstane ceste V15.1.2 V15.1 – Odvojak Jurišić-Boršić – javnim dobrom.

Pod točkom 14. dnevnog reda Gradskog vijeća Grada Pregrade razmatrao se prijedlog i s osam glasova za i jednim suzdržanim donesena Odluka o ovlašćivanju gradonačelnika za donošenje potrebnih akata o pripajanju VIOP d.o.o. Zagorskom vodovodu d.o.o., a zatim su vijećnici na znanje primili Informaciju tvrtke Niskogradnja d.o.o. o Izmjeni dijela cjenika komunalne uslužne djelatnosti usluge ukopa unutar groblja koja se našla pod 15. točkom Dnevnog reda.

Pod točkom 16. vijećnici su imali pitanja vezana uz rasvjetu i klizište.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave